• 2024 04 16

A Fraditól bravúr lenne a továbbjutás a BL-ből, de nem reménytelen

Fehér Csaba beszélt honlapunknak a válogatottról, Szoboszlairól és az FTC esélyeiről

Fehér Csaba Pécsről jutott el az Újpest NBI-es csapatához majd bő tíz évig Hollandiában profiskodott, például szerepelt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is a PSV Eindhovennel. Szerinte a magyar bajnoknak a Juventus otthonában fegyelmezetten kell védekezni ahhoz, hogy szorosabb legyen a visszavágó, mint a hazai 1-4 volt Budapesten.

A korábbi 41-szeres válogatott játékos honlapunknak elmondta, az utolsó fordulóban az ukrán Dinamo Kijev otthonában lehet keresnivalója az FTC-nek, persze csak súlyos védelmi hibák nélkül. Azért optimistább, mert Sigéréken látja a fejlődés jeleit a selejtező elejétől fogva, még akkor is, ha legutóbb ajándékba adtak gólokat a Juventusnak.

Kedden este kilenctől Torinóban újabb nagyon nehéz mérkőzés vár a Ferencváros labdarúgóira, hiszen Szerhij Rebrov együttese a Juventus ellen idegenben lép pályára a Bajnokok Ligája G-csoportjában. A csoport másik találkozóján a Barcelona a Dinamo Kijevhez utazik.

A 45 észtendős szakember a beszélgetés elején Marco Rossi szövetségi kapitány kiemelkedő szerepéről is mesélt válogatottunk őszi menetelése kapcsán. Hozzátette, nem véletlen, hogy a Honvéddal is úgy lett bajnok az olasz edző, hogy a két nagy rivális erősebb kerettel rendelkezett. Rossinál mindenki azt csinálja, amihez ért és ez kulcsfontosságú volt az EB-re való kijutásban. Meglátása szerint maradjunk a földön és örüljünk, hogy egyre több magyar fiatal kap lehetőséget az NB1-ben, igaz néha csak a koronavírus miatt, de az a lényeg, hogy minél többet  pályára léphessenek a felnőttek között.

Szoboszlai Dominikről is határozott véleményt fogalmazott meg Fehér Csaba, aki szerint, a magyar klasszis jól járhat egy németországi ajánlattal, valamint őt már nem kell eladni, őt meg fogják venni!