• 2024 04 20

A nap legfontosabb sporthírei egy helyen - 2020. 11. 20.

Péntek a koronavírus árnyékában

Jégkorong bajnoki két ligában, cselgáncs Eb, és röplabda kupaküzdelmek.

Labdarúgás: Elmarad az Újpest és a Zalaegerszeg vasárnapra kiírt találkozója az OTP Bank Liga 11. fordulójában. Az összecsapás 14.30-kor kezdődött volna Újpesten, ám a lila-fehérek halasztást kértek, a ZTE pedig ezt elfogadta. A meccset december 23-án pótolják.     

Cselgáncs: Szabó Frigyes és Tóth Benedek is kikapott, így a magyarok helyezetlenül zárták a prágai cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapját. A 81 kilogrammos Tóthra a nyolcaddöntőben kapott ki a belga Sami Chouchi-tól. Míg a 73 kilós Szabó Frigyes már a legjobb 32 között szenvedett vereséget.  

 Röplabda: A Fatum Nyíregyháza női röplabdacsapata koronavírusos megbetegedések miatt visszalépett a CEV Kupától, miután négy játékos pozitív koronavírus tesztet produkált. A Nyíregyháza páláyra lép szombaton Kaposváron, de jövő szerdán nem játszik majd a fehérorosz Mincsanka Minszk ellen. Így a Vasas Óbuda december 8-9-én Szerbiában, a Tent Obrenovac otthonában sorra kerülő nyolcaddöntőben a belorusz együttessel találkozik majd.

Jégkorong: Nem túlzás azt állítani, hogy a DVTK jégkorongozói úgy kezdték a pénteki mérkőzésüket a Besztercebánya ellen, ahogy az idei szezont. A szlovák Extraligában hat vereséggel kezdtek a Jegesmedvék és a pénteki bajnokijukon is két gólos hátrányba kerültek. A góltalan első harmad után a vendégek kétszer is betaláltak. A DVTK a találkozó előtt hetedik volt a tabellán, és a Bankska Bystrica elleni meccsen is felcsillant a remény a harmadik harmad elején, amikor Jordan szépített egy emberelőnyös szituáció végén. Azonban a mérkőzés hajrájában a vendégek 40 másodperc alatt ütöttek két gólt, amely el is döntötte a győztes személyét. A Besztercebánya 4-1-re győzött, de a szlovák csapat ezzel a sikerével sem tudta megelőzni a tabellán a DVTK-át, amely jelen pillanatban a kilencedik. 

 Szlovák liga, alapszakasz: DVTK Jegesmedvék-HC Banská Bystrica (szlovák) 1-4 (0-0, 0-2, 1-2, DVTK gólszerzője: Jordan (48.)

A címvédő FTC-Telekom büntetőkkel nyert a Gyergyói HK otthonában a jégkorong Erste Liga pénteki mérkőzésén. A koronavírus-járvány miatt többször módosított programban ez volt a szezon első olyan találkozója, amikor erdélyi csapat magyarországi klubot fogadott.

 Erste Liga, alapszakasz: Gyergyói Hoki Klub (romániai) - FTC-Telekom 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1), szétlövés után

Vízilabda: A címvédő Ferencváros magabiztos győzelmet aratott a vendég Budapesti Honvéd felett pénteken a férfi vízilabda ob I alapszakaszában.

a 13. fordulóból előrehozott mérkőzés: FTC-Telekom Waterpolo - Budapesti Honvéd SE 13-5 (3-2, 4-1, 1-2, 5-0)
a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés: BVSC-Zugló - Kaposvári VK 18-7 (3-1, 3-2, 4-1, 8-3)