• 2024 03 29

Vasárnap az OTP Bank Ligában

Kikapott az tartalékos Újpest, a DVTK és a Budafok is

A tartalékos Újpest kikapott az MTK-tól, a Paks Bognár Györggyel továbbra is veretlen, a DVTK viszont maradt a kieső helyen.

A Diósgyőr 1-0-ra kikapott a Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén, s így az utolsó helyen áll a tabellán. A várdaiak saját közönségük előtt először gyűjtötték be a három pontot ebben az idényben, a DVTK pedig harmadik idegenbeli meccsén a harmadik vereségét szenvedte el.
        Az első félidő nagy részében mezőnyjátékot láthatott a közönség. A hazaiak birtokolták többet a labdát, s támadásban is ők voltak veszélyesebbek, két nagy helyzetük is adódott, de előbb Viana ziccerben a kapu mellé pörgetett, majd Danilovic hárított Sassá lövése után. A Diósgyőr alig jutott el ellenfele kapujáig.
    A szünet után óriási nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a Kisvárda, és a sokadik lehetőségét kihasználva, negyedóra elteltével meg is szerezte a vezetést. Ezt követően visszaálltak a házigazdák, nagyobb területhez jutott a DVTK, de nem tudott élni vele, sőt, egy nagy védelmi hiba miatt majdnem kétgólos hátrányba került, a kapufa azonban kisegítette. A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért a Diósgyőr, kétszer is kapufát rúgott, de a gól nem jött össze.

OTP Bank Liga, 9. forduló: Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Várkerti Stadion, 1723 néző, v.: Bogár
    gólszerző: Sassá (61.)
    sárga lap: Hej (42.), illetve Szűcs (65.)

    Kisvárda: Dombó - Melnyik, Datkovic, Rubus, Hej - Lucas, Simovic (Karaszjuk, 91.) - Navratil (Cukalasz, 80.), Bumba, Sassá (Kovácsréti, 84.) - Viana (Horváth Z., 80.)

    Diósgyőr: Danilovic - Szűcs K., Karan, Hegedűs - Sesztakov (Hasani, 75.), Márkvárt, Max, Polgár K. - Ivanovski (Makrai, 87.), Grozav (Rui Pedro, 67.), Drazic

A rendkívül tartalékos Újpest házigazdaként 4-0-ra kikapott az MTK Budapesttől a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának vasárnapi játéknapján. A koronavírus-járvány által sújtott, így rendkívül fiatal csapattal kiálló Újpest - amely kérte a találkozó elhalasztását, de az MTK ehhez nem járult hozzá - támadásban és védekezésben is súlytalannak bizonyult az első félidőben. Középpályán a támadásépítés és az ellenfél akcióinak megszűrése sem működött, ritkán kezdeményeztek párharcot. Így az MTK szinte akadálytalanul építhette a támadásait, és a 18. percben már 3-0-ra vezetett.
    A második félidőben a hazaiak védekezése valamelyest feljavult, sokkal bátrabban és pontosabban támadtak. Az MTK magabiztos előnye tudatában némileg visszahúzódott, és már nem erőltette a támadásokat. A folytatásban helyzetekig is eljutott az Újpest, de a befejezésekkel nem volt szerencséje, illetve erőtlen volt az amúgy sokszor ígéretesen alakuló akciók lezárása. Érett ugyan a hazaiak becsületgólja, a mérkőzést azonban egy kontra végén a vendégek negyedik találata zárta.

Újpest FC-MTK Budapest 0-4 (0-3)
Szusza Ferenc Stadion, 1150 néző, v.: Solymosi
    gólszerzők: Prosser (4., 10.), Miovski (18., 93.)
    sárga lap:  Pauljevic (44.), illetve Prosser (11.)

    Újpest: Németh M. - Kastrati, Nagy Zsolt (Varga B., 69.), Baosic, Pauljevic - Mitrovic - Hajdi (Laczik, 93.), Fehér C. (Szűcs Á., 87.), Stieber Z., Antonov  - Tallo (Büki, 87.)
 
    MTK: Mijatovic - Balázs B. (Ikenne-King, 66.), Ferreira, Nagy Zsombor, Schön - Cseke (Biben, a szünetben), Mezei Sz. (Osei Clinton, 83.), Kata - Gera (Kanta, 83.), Miovski, Prosser (Lencse, 66.)

A Paks 3-2-re nyert az újonc Budafok vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának vasárnapi játéknapján. Mindjárt a kezdés után bátor támadójátékot vállalt fel az egyaránt jó formában lévő két együttes, ennek eredményeként az első félidőben jól szórakozhattak a nézők, és láthattak öt találatot. A hazaiak kétszer jutottak vezetéshez, a 7. percben Ihrig-Farkas nem túl nehéz lövését védte be Hegedűs, majd a 27. percben Kovács értékesítette azt a büntetőt, amit ő harcolt ki Bödével szemben. A paksiak leginkább beívelésekkel próbáltak zavart kelteni a hazai védelemben - többször sikerrel -, és a kétszeri egyenlítést követően a szünet előtt átvették a vezetést. Előbb Sajbán a védők mögé beívelt labdát fejelte közelről a kapuba, majd Hahn szöglet után szerzett szemfüles találatot a budafoki védelem asszisztálása mellett, Bognár pedig átlövésből volt eredményes.
    A felfogás nem változott a folytatásra sem, de sokáig mégsem jutottak közvetlen a kapuk elé a támadások egyik oldalon sem. Aztán közel húsz perc elteltével a Budafok mezőnyfölényt harcolt ki, és beszorította a vendégeket, de helyzeteit sorra elpuskázta. Válaszul a Paksnak voltak ziccerei és kapufája is. A hajrában elfogyott az ötlet a Budafokból, a kapu elé ívelt labdákkal pedig nem tudott komoly zavart kelteni, így az egyenlítés is elmaradt.
    A Budafok három győzelem után kapott ki ismét a bajnokságban, a Paks viszont Bognár György vezetőedző irányításával továbbra is veretlen: egy döntetlen mellett negyedszer nyert.

Budafoki MTE-Paksi FC 2-3 (2-3)
Budafok, v.: Erdős
    gólszerzők: Ihrig-Farkas (7.), Kovács D. (27. - 11-esből), illetve Sajbán (15.), Hahn (29.), Bognár I. (42.)
    sárga lap: Sajbán (92.)

    Budafok: Póser - Huszti A., M. Nikolic, Romic, Medgyes - Soltész, Kulcsár K. (Zsóri, a szünetben), Oláh - Ihrig-Farkas (Skribek, a szünetben), Kovács D. (Micsinai, 65.), Szabó M.
 
    Paks: Hegedűs - Lenzsér, Böde, Gévay - Osváth (Kulcsár D., 57.), Balogh B., Bognár I. (Ádám, 81.), Bertus - Sajbán, Haraszti (Szabó J., 57.), Hahn (Vas G., 71.)