• 2024 04 19

A legfontosabb sporthírei egy helyen - 2020. 11. 19.

Ez történt csütörtökön a sport világában

Szoboszlai góljától a Kóger szerződéséig.

Labdarúgás: A  szurkolók Szoboszlai Dominik Európa-bajnoki kijutást érő gólját választották meg a legszebbnek a múlt csütörtöki labdarúgó pótselejtezőn esett találatok közül. A Salzburg középpályása a 92. percben egy távoli lapos lövéssel döntötte el az Izland elleni, 2-1-es magyar győzelmet hozó mérkőzést a Puskás Arénában. Az európai szövetség közösségi oldala szerint a voksoláson még Goran Pandev (Észak-Macedónia), Michal Duris (Szlovákia) és Ryan Christie (Skócia) találataira lehetett szavazni.

Röplabda: Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) csütörtöki közleménye alapján buborékban folytatódik decembertől a második és harmadik számú nemzetközi kupasorozat.  Az egészségügyi helyzet és az utazási nehézségek következményeként szülelett döntés alapján a CEV Kupában érdekelt magyar csapatok közül a Vasas Óbuda Szerbiába, a Tent Obrenovac otthonába utazik december 8-9-én, ahol a nyolcaddöntőben a jövő szerdai Fatum Nyíregyháza-Mincsanka Minszk párharc győztesével találkozik.
    Amennyiben a Vasas vagy a Nyíregyháza továbbjut, akkor a nyolcaddöntő másnapján lejátssza negyeddöntőjét is vagy a hazaiak ellen, vagy a szlovén OK SIP Sempeter együttesével szemben.
    A sorozat harmadik magyar együttese, a Swietelsky-Békéscsabai RSE december 8. és 10. között Monzában szerepel, a nyolcaddöntőben a remek játékerőt képviselő hazai csapat vár rá. Amennyiben Tóth Gábor tanítványai bravúrt érnek el, a negyeddöntőben szerb vagy cseh ellenféllel csaphatnak össze.
    A harmadik számú sorozatnak számító Challenge Kupában az 1. MCM-Diamant Kaposvár ugyancsak december 8-10. között tornarendezőként előbb a cseh TJ Ostravával vagy a lett Rigas Volejbola Skola csapatával találkozik, míg továbbjutás esetén a negyeddöntőben a szlovák VK UPF Nitra és az északmacedón OK Vardar Zeni 2019 Skopje mérkőzés győztese vár rá.
    A CEV korábban bejelentette, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörét is hasonló formátumban rendezik meg a nőknél és a férfiaknál is.

Jégkorong: A magyar válogatott alapemberének számító Kóger Dániel a Ferencváros jégkorongcsapatához szerződik. A 31 éves, 138-szoros válogatott támadó - az FTC honlapja szerint - új szerződése december 1-én lép életbe. A klub oldalán emlékeztetett rá, hogy a Kóger idén februárban, a sikerrel megvívott nottinghami olimpiai selejtezőtorna első, észtek elleni mérkőzésén súlyos sérülést szenvedett és azóta nem játszott. Az új szezonra nem kapott szerződést eddigi csapatától, a Fehérvártól, az FTC-nél viszont számítanak rá, mivel az orvosi szakvélemények szerint rehabilitációja a megfelelő ütemben halad, és a tervezett menetrend szerint bevethető lesz.
        Kóger Dániel 18 évesen két szezon erejéig az osztrák Salzburg utánpótlásprogramjában vett részt, majd négy szezonnyi tengerentúli, főként ECHL-es és AHL-es kitérőt követően 2014-ben visszatért nevelőegyesületéhez, az osztrák bázisú ligában szereplő Fehérvár AV19-hez. A fehérváriakkal hat szezonon keresztül játszott az EBEL-ben (jelenlegi neve ICE), a 2017/18-as idényben a csapat kapitánya volt. Az U18-as és az U20-as válogatottnak is stabil tagja volt, több világbajnokságot is megjárt mindkét korosztállyal, majd a 2008/09-es idénytől kezdve alapembere a felnőtt nemzeti csapatnak is, mellyel ott volt a 2009-es és a 2016-os A csoportos világbajnokságon is, emellett hat divízió I-es vb-n és négy olimpiai selejtezőn szerepelt.

Röplabda:  A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) a koronavírus-járvány miatt megváltoztatta a Magyar Kupa 2020/2021-es idényének lebonyolítását. A szervezet honlapjának csütörtöki híréből kiderül, hogy az eredeti tervek szerint oda-visszavágós elődöntők helyett egyetlen, a döntő helyszínén lejátszott mérkőzésen dől majd el mind a férfiaknál, mind a nőknél, mely csapatok kerülnek fináléba. Ezzel együtt az elnökség arról is döntött, hogy a sorozat eredetileg február közepére tervezett döntőit március 12-14. között rendezi majd meg az MRSZ. Az egyik nap várhatóan a férfi, másik nap a női elődöntőket rendezik majd meg, a két finálé pedig március 14-én lesz.