• 2024 04 24

Ez már nem a véletlen műve!

Hajdu Attila értékelte a magyar-izlandi meccset a honlapunknak

„Bármi történik, ez a válogatott megy előre és elképesztően akar.” -mondta honlapunknak Hajdú Attila a korábbi 10-szeres válogatott kapus, miután Nego és Szoboszlai Dominik góljával felejthetetlen hajrával 0-1-ről fordítva 2-1-re győzött a magyar labdarúgó válogatott, amely Izland elleni sikerévelés kijutott a 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságra.

A Ferencvárossal 1995-ben a Bajnokok Ligája csoportkörében is vitézkedő játékos elmondta, megérdemelten nyert Marco Rossi együttese (a szövetségi kapitányunk pozitív koronavírus tesztje miatt nem lehetett a helyszínen a roppant fontos pótselejtezőn).

Azért jogos a győzelmünk szerinte, mert végig óriási elszántsággal küzdöttünk és többet is kockáztattunk, mint a második félidőre elfáradó izlandiak. A szigetországiak kiejtésével folytatódott a bravúros őszi menetelésünk, ahol a két legfontosabb mérkőzést sikerült győzelemmel befejeznünk, előbb Szófiában majd most a Puskás Arénában a Nemezetek Ligája rájátszásában, sőt az új Nemzetek Ligája sorozatban Törökországot és Szerbiát is idegenben verték meg Gulácsiék.

Hajdú Attila úgy véli, hogy már nem legyinthetnek a külföldiek ránk, mert klub- és válogatott szinten is vannak figyelemreméltó eredményeink. Mint ismert az FTC 25 év után jutott el a BL csoportkörébe idén, ahová legutóbb 2009-ben a DVSC-nek sikerült beverekednie magát. Az esélytelenségünk és a szívünk lehet a fegyverünk hazai pályán jövőre a foci Eb-n, ahol június 15-én a címvédő portugálokkal majd négy nappal később a vb címvédő franciákkal játszhatunk a Budapesten a csoportkörben. Június 23-án a portugál-francia csoportrangadóval párhuzamosan Münchenben a 2014-es világbajnok Németország lesz az ellenfelünk. Ha legjobb csoportharmadikként továbbjutnánk - ami újabb csoda lenne - akkor újra idehaza fogadhatnánk egy erős riválist a nyolcaddöntőben, de ennyire ne szaladjunk előre!