• 2024 04 19

Könyörtelen helyzetkihasználás kell

Az Izland elleni esélyekről beszélgettünk Bánfi Jánossal

A korábbi 25-szörös válogatott labdarúgó, Bánfi János szerint is verhető Izland, bár a sok idős és rutinos játékosra épülő szigetországiaknak nem lesz könnyű holnap este gólt lőni.

Szoboszlai Dominik formája és rugótechnikája plusz erőt jelenthet a nagyon fontos ütközet során, amely csütörtökön 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában. Bánfi János utánpótlásklubja, a Buda Juniors jövőre lesz húsz éves, ahol a focitudás elsajátítása mellett az egészséges életre való nevelés és a pedagógia is kiemelt szerepet kap.

A Békéscsaba, a Vác és a Honvéd korábbi védője arra figyelmeztet, hogy Izland a bolgároknál kicsit erősebb Romániát ejtette ki a 2-1-es hazai pályán elért  győzelmével a Nemzetek Ligája rájátszásának elődöntőjében majd az erős Belgium verte meg őket szintén Izlandon az újabb Nemzetek Ligája sorozatban októberben. Ugyanakkor kifejtette, hogy a mi kezünkben van a sorsunk, azaz kellő koncentrációval és tökéletes helyzetkihasználással folytathatjuk remek őszi menetelésünket. Szóba került az 1992-es és 1993-as Izlandtól elszenvedett vereség majd az 1995-ös hazai 1-0-s siker is, amikor Bánfi János pályára lépett ellenük.