• 2024 04 26

Honvéd-győzelem Zalaegerszegen

Két ellentétes félidő és hat gól

4-2-es győzelmet ünnepelhetett a Budapest Honvéd a Zalaegerszeg vendégeként az OTP Bank LIga hatodik fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

Már a nyolcadik percben vezetést szereztek a fővárosiak. Kamber hatalmas bedobását követően Tamás fejelt a hazai kapuba a védők szorításában. Húsz perc elteltével már kettővel vezetett a Honvéd, ezőttal Szendrei távoli lövése talált utat Demjén kapujába. Láthatólag a vendégek öt védős felállása megbénította a hazai támadásépítést, néhány veszélyes előreívelésen kívül nem okozott veszélyt a ZTE Tujvel kapujára. Sőt a Honvéd a félidő vége előtt kishíján újabb gólt szerzett, ám hiába került Gazdag szabadrúgása után a labda teljes terjedelmével a gólvonal mögé, Demjén kipiszkálta azt, így a takarásban álló Bognár játékvezető nem adta meg a gólt. A fordulás után azonban már nem férhetett kétség a piros-feketék harmadik góljához. Mezgrani robogott el a szélen és szokásos tökéletes centerezésére Balogh érkezett a legjobbkor, 0-3. Gondolhatta mindenki, hogy eldőlt a mérkőzés, és a további szakaszban már nem lesz izgalom, ám a zalaegerszegiek mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdtek. A 73. percben lett meg ennek az eredménye, amikor Könyves szépített. Az utolső negyed órában szinte végig a vendégek térfelén folyt a játék, és több tizenegyes gyanús eset is borzolta a hazai közönség idegeit, ám a játékvezető sípja minden esetben néma maradt. Nem úgy a másik oldalon a csereként beálló Traoré mindent eldöntő góljánál öt perccel a mérkőzés rendes játékidejének vége előtt. Ám nem ez volt az utolsó feljegyzendő monentum a mérkőzésen, hiszen az öt perces hosszabbítás közepén Koszta egy előreívelés után közvetlen közelről állította be a végeredményt, a 4-2-es Honvéd-győzelmet. A kupagyőztes győzelmével ellépett a tabella utolső helyéről.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
ZTE FC-Budapest Honvéd 2-4 (0-2)
Zalaegerszeg, v.: Bognár
gólszerzők: Könyves (72.), Koszta (94.), illetve Tamás (7.), Szendrei (29.), Balogh N. (48.), Traore (86.)
sárga lap: Lesjak (79.), Szalai (87.), illetve Lovric (37.), Ugrai (38., pályán kívül)

ZTE FC: Demjén - Tanasin (Szalai, a szünetben), Lesjak, Bobál D., Gergényi (Kovács B., 58.) - Bedi, Sankovic, Favorov (Koszta, 30.) - Könyves, Babati (Dragóner, 58.), Vass P. (Szánthó, a szünetben)

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Lovric, Batik, Tamás - Kamber, Hidi (Baráth, 82.) - Szendrei (Tóth-Gábor, 87.), Gazdag (Craciun, 87.), Zsótér (Nagy G., 77.) - Balogh N. (Traore, 77.)