• 2024 04 19

Hátrányból fordítva győzött a Fradi

Isael duplázott

Hátrányból fordított a Ferencváros a Puskás Akadémia csapata ellen hazai pályán az OTP Bank Liga hatodik fordulójának utolsó előtti mérkőzésén.

Isael ezúttal kezdő volt a hazaiaknál és a BL selejtezőkön remek teljesítményt nyújtó Botka pihent a hazaiaknál. Akik rögtön a mérkőzés elején hátrányba kerültek, a portugál Joao Nunes szöglet utáni fejesének köszönhetően szerzett vezetést a Puskás. Ahogy várható volt ezután nagy elánnal támadott a FTC, ám az igyekezethez képest kevés értékelhető helyzet alakult ki Tóth kapuja előtt. A Puskás Akadémia egészen a 43. percig hatékonyan védekezett, ám Isael remek átadás után lépte át középen a tizenhatos vonalát és elegáns mozdulattal egyenlített. Nem tudta kihúzni kapott gól nélkül az első félidőt a felcsúti gárda, érett az egyenlítés. Sőt a fordulás után egyből a vezetést is megszerezték a zöld-fehérek, Isael duplázott a 48. percben. A mérkőzés hátralévő részében kiegyenlített lett a játék a vendégek is veszélyeztettek, ám a címvédő magabiztosan tartotta az eredményt és szerezte meg a győzelmet. 

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-1)
Groupama Aréna, 8759 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Isael (43., 50.), illetve Nunes (4.)
sárga lap: Komáromi (39.), Kiss T. (82.), Van Nieff (84.), Tóth B. (93.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister - Haratin, Laidouni - Zubkov, Nguen (Baturina, 75.), Uzuni (Mak, 75.) - Isael (Sigér, 84.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Nunes, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - Nagy Zs. - Komáromi (Vanecek, 71.), Baluta (Urblik, 71.), Knezevic (Van Nieff, a szünetben), Kiss T. (Tamás N., 82.) - Mance (Slagveer, a szünetben)

(Fotó: MTI)