• 2024 04 26

Mezőkövesden is győzni tudott a Kisvárda

"Verhetetlen" a Supka-csapat idegenben

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának keleti rangadóján a Kisvárda egy pillanatig sem adott esélyt a házigazda Mezőkövesdnek a pontszerzésre, és sorozatban harmadik idegenbeli győzelmét aratta a bajnokságban

Gyakorlatilag az első negyed órában eldőlt minden. Supka Attila csapata, ahogy a Honvéd és az Újpest ellen, Mezőkövesden is uralta a mérkőzés első perceit és a 14. minutumban már kettővel vezetett. Sőt a lendület tovább hajtotta a piros-fehéreket, és csak rajtuk múlt, hogy a szünetben csak két gól volt az előnyük. A hazaiaknak nem ment a játék szinte helyzet nélkül zárták az első játékrészt. A folytatásban aztán igyekezett a Mezőkövesd, de a vendégek magabiztosak voltak, így meddőek volt a kék-sárgák támadásai. A szépítés is kisvárdai segítséggel jött össze a hazaiaknak az utolsó percben, hiszen Ene öngólja állította be a végeredményt.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-2 (0-2)
Mezőkövesd, v.: Káprály
gólszerzők: Ene (90., öngól), illetve Simovic (5.), Navratil (14.)
sárga lap: Szeles (23.), Vutov (34.), Farkas D. (71.), Neszterov (74.), Lakveheliani (93.), illetve Lucas (32.), Dombó (94.)

Mezőkövesd: Rjabenko (Szappanos, 18.) - Szeles (Nagy D., a szünetben), Neszterov, Katanec (Borjacsuk, 74.), Karnyickij, Lakveheliani - Cseri, Vadnai (Farkas D., 54.), Berecz - Szerderov (Jurina, a szünetben), Vutov

Kisvárda: Dombó - Hej, Melnyik, Ene, Rubus - Lucas (Karaszjuk, 66.), Simovic - Navratil (Horváth Z., 81.), Bumba (Cukalasz, 89.), Sassá (Kukoc, 89.) - Viana (Camaj, 81.)

(fotó: kisvardafc.hu)