• 2024 04 26

Babosék bejutottak a harmadik fordulóba a Roland Garros-on

Szetthátrányból fordítva nyert a címvédő

Babos Tímea és Kristina Mladenovic elvesztett első játszma után győzött a francia nyílt teniszbajnokság női párosversenyének második fordulójában.

Az amerikai Kaitlyn Christian és a mexikói Giuliana Olmos kettőse alaposan meglepte a címvédőt, ugyanis az első játszmában úgy húztak el 3-1-re, hogy kétszer is elvették ellenfelük adogatójátékát, majd ezt a bravúrt 5-2-nél is megismételték és második játszmalabdájukat értékesítve megnyerték az első felvonást. Talán ők is meglepődtek, hogy simán nyerték az első szettet, mert a folytatásban rögtön az első játékban break-eltek Babosék. Ezt az előnyt javuló játékkal végig megtartva egyenlített a magyar-francia páros. A döntő játszma aztán kiélezett game-eket hozott. Roppent nehezen, ellenfele adogatójátékánál szerezett vezetést a második kiemelt. Majd még nehezebben, három break-labdát hárítva 19.! labdamenetre lett 2-0, hogy aztán Olmos-ék két sima játékban egyenlítsenek. Ez felhergelte Babosékat, akik a mérkőzés hátralévő négy játékát megnyerve léptek a következő fordulóba.     

Francia nyílt teniszbajnokság, Roland Garros, női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Babos Tímea, Krisztina Mladenovic - Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos (amerikai, mexikói) 2:6, 6:4, 6:2

Ugyanez nem sikerült Fucsovics Mártonnak a brit Cameron Norrie oldalán, hiszen párosuk egy szoros és egy sima játszmában vereséget szenvedett a Chardy, Martin francia kettőstől és búcsúzott a versenytől.

Francia nyílt teniszbajnokság, Roland Garros, férfi páros 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Jeremy Chardy, Fabrice Martin (francia) - Fucsovics Márton, Cameron Norrie (magyar, brit) 7:6 (7:2), 6:2