• 2024 04 19

Bravúros FTC döntetlen a Bajnokok Ligájában

2-2 a Dinamo Kijev ellen

Az FTC szerda este a hajrában szerzett Boli góllal mentett pontot a Dinamo Kijev ellen. A találkozó tanulságait és a folytatást az FTC korábbi játékosa Hrutka János elemezte honlapunknak.

 A Ferencváros kétgólos hátrányból egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent az ukrán Dinamo Kijev ellen a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójában a Groupama Arénában szerda este. Az ukránok a 86. percben 2-1-es vezetésüknél Szidorcsuk második sárga lapja után kerültek emberhátrányba, amit négy perccel később a mieink cserecsatára, Boli kihasznált és így 900 000 eurót keresett klubjának az egy ponttal.

„Maradjunk a földön és minden pici részsikert értékelni kell itt a BL-ben” – mondta honlapunknak Hrutka János, az FTC korábbi 24-szeres válogatott védője, aki szerint ezen a szinten nem elvárás a győzelem, de még a pontszerzés sem a zöld-fehérektől az FC Barcelona, a Juventus, sőt a nemzetközileg sokkal rutinosabb Dinamó Kijev ellen sem.

Hrutka János tagja volt a 25 éve szintén a Bajnokok Ligájában vitézkedő magyar bajnokcsapatnak (a Fraditól szerződött Németországba, ahol 1998-ban bajnokságot nyert a Kaiserslautern játékosaként is). Úgy véli, hogy a jövő szerdai szintén hazai BL csoportmérkőzésen, a Juventus ellen nem reális a döntetlen szakmai oldalról megközelítve, mivel például az olasz bajnokcsapatban hemzsegnek az olyan játékosok, akik egyedül többet érnek, mint a Ferencváros egész kerete. Hrutka hozzátette azt is, hogy a torinóiak az új edzővel a csapatépítésnél tartanak, de ez senkit ne tévesszen meg!

Mint ismert tegnap este a Barcelona Torinóban 2-0-ra nyert az „öreg hölgy” otthonában, így jelenleg két forduló után 6 ponttal a katalánok vezetik a csoportot a 3 pontos Juventus, valamint az 1-1 pontos Dinamo Kijev és az FTC előtt.

Szerhij Rebrov együttese november 4-én este kilenctől a Puskás Arénában fogadja a Juventust, ezzel egyidőben FC Barcelona-Dinamo Kijev összecsapást rendeznek a G-jelű négyesben.

Bajnokok Ligája, G csoport, 2. forduló: Ferencváros-Dinamo Kijev (ukrán) 2-2 (0-2)
Groupama Aréna, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
gólszerzők: Nguen (59.), Boli (90.), illetve Cigankov (28., 11-esből), De Pena (41.)
piros lap: Szidorcsuk (86.)
sárga lap: Somália (12.), Heister (21.), Haratin (27.), Laidouni (71.), Nguen (72.), illetve Szidorcsuk (52., 86.), Bujalszkij (76.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics (Botka, 86.), Blazic, Kovacevic (Dvali, 86.), Heister - Somalia, Sigér (Mak, 73.), Haratin (Laidouni, 65.) - Zubkov, Isael (Boli, 73.), Nguen

Dinamo Kijev: Bojko - Kedziora, Zabarnyij, Popov, Karavajev - Bujalszkij (Garmas, 81.), Szidorcsuk, Saparenko (Baluta, 89.) - Cigankov (Rodrigues, 93.), Szuprijaha (Verbic, 89.), De Pena