• 2024 04 24

Mit ér a Giro-siker?

Valter Attila édesapja mesélt fia, Giro-szerepléséről

Valter Attila élete első három hetes viadalán kiváló eredményt ért el, hiszen a CCC 22 éves magyar bringása 27. lett összetettben a 103. Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen. Valter Tibor, Attila edző-édesapja honlapunknak elmondta, fia nincs élete csúcsformájában, azaz bőven születhetnek még ennél is jobb eredmények két-három éven belül pályafutása során.

Korábban egy magyar kerékpáros indult három hetes körversenyen, a hétszeres Grand Tour-résztvevő Bodrogi László legjobb összetett eredménye a 2002-es Tour de France-on elért 62. pozíció volt.

Valter Tibor, Attila edző-édesapja honlapunknak elmondta, fia nincs élete csúcsformájában, azaz bőven születhetnek még ennél is jobb eredmények két-három éven belül pályafutása során. Továbbá elárulta, hogy november közepén új, francia csapatánál (Groupama-FDJ) kell már jelentkeznie a következő szezon jegyében és a sikerre éhes Attila csak annyit kért édesanyjától: Ne tésztával várják otthon, miután hazatért Milánóból.

Valter Attila a fehér trikóért (a legjobb 25 éven aluli fiatalnak jár) folytatott küzdelemben a 11. helyen zárt Olaszországban. A csömöri születésű kerékpáros édesapja, Valter Tibor mesélt a csapaton belüli kulisszatitkokról is, így például arról, hogy délelőtti rajtnál reggel nyolckor vagy kilenckor ebédelnek a versenyzők. Beszélt a szűk hazai merítési lehetőségekről, valamint fia egri tanulmányairól, ahol egyáltalán nem kivételeznek Attilával.