• 2024 03 19

Akinek jól jött az olimpia halasztása

Özbas Szofi budapesti bronzérem után

Fordulóponthoz érkezett idén nyáron a 19 éves cselgáncsozó, Özbas Szofi pályafutása, hiszen klubot és így edzőt is váltott, valamint felvételt nyert a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre, ahol kommunikációt tanul.

A 63 kilósok között 2018-ban ifjúsági olimpiát nyerő szolnoki születésű sportolónő tanulmányai miatt hetente csak egyszer tud Békéscsabán készülni új klubjában. Budapesten a hétvégi Grand Slam-en bronzérmes lett a felnőttek között úgy, hogy a vígaszágon két pazar ippongyőzelmet aratott.

Honlapunknak elárulta azt, hogy kik segítenek neki itt a fővárosban, miközben édesanyja továbbra is egyből kocsiba pattan és Budapestre autókázik Szolnokról, ha szükséges. Nélküle nem lenne ilyen sikeres Szofi, aki kijutó helyre került az olimpiai kvalifikációs ranglistán a most idehaza megszerzett ötszáz pontnak köszönhetően. Reméli, hogy a jövő júniusi budapesti judo világbajnokságon már nem kell izgulnia a tokiói repülőjegyért. A tatai edzőtáborban értük el a fiatal tehetséget, aki a novemberi porecsi junior Európa-bajnokságra készül, és mint elmondta, a november végi felnőtt EB is átkerülhet Horvátországba.