• 2020 11 30

Győzött a Budafok, a Fehérvár és a DVTK is.

A Budafok harmadik a tabellán

Két vendég és egy hazai siker született az OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnapi meccsein.

A forduló előtt még sereghajtó Diósgyőri VTK 3-0-ra legyőzte a második félidő nagyobb részében emberhátrányban futballozó vendég Puskás Akadémiát. A DVTK ezt megelőzően sorozatban öt NB I-es meccset vívott meg nyeretlenül, a legutóbbi négyet kivétel nélkül elveszítette. A miskolci együttesnek utoljára még az első fordulóban, augusztus 16-án sikerült bajnokin győznie.
    A Puskás Akadémia megszakítás nélkül harmadszor kapott ki az NB I-ben, idegenben az eddigi négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.

  Alig több mint negyedóra után kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes Drazic vezetésével. A szerb légiós az ötödik percben remek egyéni megmozdulása végén lőtt a kapuba, bő 10 perc múlva pedig büntetőt harcolt ki, melyet Ivanovski értékesített. A hátrányban futballozó vendégek kissé feszülten folytatták a küzdelmet, de azért előttük is adódott gólszerzési lehetőség. A szünethez közeledve egy védelmi hibát kihasználva viszont a DVTK szerzett újabb gólt, ezzel gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte az összecsapást.
    Fordulás után hamar végleg megpecsételődött a Puskás Akadémia sorsa, Spandler ugyanis megkapta a második sárga lapját, így a vendégek emberhátrányba is kerültek. A folytatásban változatlanul a Diósgyőr volt az aktívabb, de a hazaiak a magabiztos előny tudatában már nem erőltették túlzottan a támadásokat, a lefújásig megőrizték háromgólos előnyüket, és összességében megérdemelten győztek.

  OTP Bank Liga, 8. forduló: Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 3-0 (3-0)
Miskolc, 1730 néző, v: Andó-Szabó
    gólszerzők: Drazic (5.), Ivanovski (18., 11-esből), Grozav (38.)
    kiállítva: Spandler (56.)
    sárga lap: Drazic (9.), Ivanovski (54.), Karan (68.), Márkvárt (71.), illetve Spandler (14., 56.), Szolnoki (21.), Plsek (25.), Mance (68.), Van Nieff (72.)

    DVTK: Danilovic - Szűcs, Polgár, Hegedűs, Memolla (Hasani, 71.) - Márkvárt, Karan - Max, Ivanovski (Korbély, 87.), Grozav (Rui Pedro, 77.) - Drazic (Makrai, 89.)

    Puskás Akadémia: Tóth B. - Nagy Zs., Meissner, Szolnoki, Spandler - Plsek, Van Nieff (Komáromi, 83.) - Mance, Baluta (Urblik, 59.), Slagveer (Kiss T., 63.) - Knezevic

A MOL Fehérvár 2-1-re nyert Mezőkövesden, a tabellán utolsó előtti hazai csapat sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését veszítette el. A második helyezett székesfehérvári együttes három döntetlen mellett a negyedik győzelmét gyűjtötte be.
    
      Többször veszélyeztettek az első negyedórában a székesfehérváriak. Nem egyszer volt olyan támadásuk, melynek során hosszan benntartották a labdát a hazaiak tizenhatosán, néhányszor lövéssel zárták le akciójukat, de ezek nem voltak pontosak, erősek. A Mezőkövesd rövid szakaszokban birtokolta a labdát, később viszont, amikor kicsit már bátrabban futballozott, hátrányba került Nego fejesgóljának következtében.
    A Fehérvár az első félidőben nagy mezőnyfölényben játszott, a széleken sokszor került a mezőkövesdi védelem mögé, a beadások, utolsó passzok azonban gyakran pontatlanok voltak - nem "találtak" társat a betömörülő védők között -, ezért több lehetőség kihasználatlanul maradt.
    A szünet után aktívabbá vált a Mezőkövesd, magasabban védekezett, igyekezett letámadni és hibára kényszeríteni a fehérvári játékosokat. A bátrabb futball kisebb helyzeteket eredményezett. Kiegyenlítettebb lett a játék, majd a végéhez közeledve előbb a Fehérvár, azután a Mezőkövesd rúghatott tizenegyest, így alapvetően nem változott a helyzet. A vendégcsapat elsősorban az első félidőben nyújtott jóval jobb teljesítménye révén megérdemelte a három pontot.

 OTP Bank Liga, 8. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 1-2 (0-1)
Mezőkövesd, v.: Berke
    gólszerzők: Berecz (87., 11-esből), illetve Nego (32.), Houri (83., 11-esből)
    sárga lap: Besirovic (44.), Cseri (71.), Farkas (74.), illetve Musliu (27.), Nego (57.), Nikolov (58.), Fiola (67.)

    Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Jagodics, Karnyicki, Eperjesi - Cseri (Jurina, 83.), Mahszi, Berecz, Szerderov (Borjacsuk, 70.)- Besirovic (Vajda, 83.), Vutov (Lakveheliani, 70.)

    Fehérvár: Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nikolov, Nego - Bamgboye (Hangya, 84.), Houri, Petrjak - Nikolics (Zivzivadze, 73.)

Az újonc Budafoki MTE 3-1-re győzött vasárnap a Zalaegerszeg vendégeként, a fővárosiak sorozatban aratott harmadik sikerükkel feljöttek a második helyre a tabellán, míg a zalaiak egymás után harmadszor maradtak pont nélkül.

    A hazaiak már az első percben nagy helyzetet hagytak ki, de így sem kellett sokáig várniuk a vezető gólra. Azonban nem örülhettek sokáig, mert a középkezdés után a vendégek az első támadásukból egyenlítettek. A ZTE próbált irányítani, de támadásai legtöbbször korán elhaltak, ellenben a budafoki kontrák veszélyesebbek voltak. A fővárosiak aztán nem akciógóllal, hanem Kulcsár szabadrúgásával fordítottak a játékrész derekán. A kék-fehérek hátrányban sem tudtak újítani, a Budafok viszont közel járt ahhoz, hogy megduplázza az előnyét, ugyanis Vaszicsku fejes gólját les miatt nem adták meg, a szünet előtt pedig Kovács Dávid rontott el egy ziccert.
    A folytatásra nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a ZTE, és annak ellenére sem sikerült egyenlítenie, hogy a kezdeti rohamok során akadt néhány lehetősége. Az idő múlásával meddővé vált a hazaiak fölénye. Az utolsó negyedórára ismét fokozta a nyomást a Zalaegerszeg, azonban ezt hamar kihasználta a Budafok, amely egy gyors ellentámadás végén a csereként beállt Skribek révén eldöntötte a három pont sorsát. Az újabb bekapott gól, megtörte a kék-fehérek lendületét, így a lefújásig az eredmény már nem változott.

OTP Bank Liga, 8. forduló: ZTE FC-Budafoki MTE 1-3 (1-2)
Zalaegerszeg, 1896 néző, v.: Erdős
    gólszerzők: Szalai D. (10.), illetve Kovács D. (11.), Kulcsár K. (21.), Skribek (76.)
    sárga lap: Kovács B. (35.), Gergényi (45.), Lesjak (88.)

ZTE FC: Demjén - Szalai D., Bobál D., Lesjak, Gergényi - Sankovic, Bedi - Vass P. (Tajti, 67.), Kovács B. (Babati, 54.), Szánthó (Kun, 75.) - Dragóner (Zimonyi, 54.)

    Budafoki MTE: Póser - Margitics (Huszti A., 57.), Vaszicsku (Soltész, 54.), Nikolic, Medgyes - Micsinai, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Skribek, 72.), Kulcsár K. (Zsóri, 72.), Szabó M. - Kovács D.