• 2024 04 20

Nem esett gól Pakson

Először nem kapott gólt a Honvéd a szezonban

A Paks hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Budapest Honvéddal a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

A kispestieknél - a klub csütörtöki tájékoztatása szerint - több játékosnak és stábtagnak is pozitív lett a koronavírustesztje, köztük volt Bódog Tamás vezetőedző, akit így a kapusedző, Vezér Ádám helyettesített a kispadon, hiányzott továbbá a vendégek keretéből Balogh Norbert, Boubacar Traoré, Gazdag Dániel, Batik Bence és Ugrai Roland is. Az elmúlt három mérkőzésén diadalmaskodó paksiak mezőnyfölényt is alakítottak ki a mérkőzés nagy részében, ám veszélyes helyzetig nem jutottak el. A folytatásban sem változott a játék képe, és a tartalékos fővárosiak ugyan elégedettek lehettek a döntetlennel, az utolsó percekben kishíján megszerezték a győzelmet, először a friss visszatérő Eppel hibázott ziccerben, majd Lovrics szöglet utáni fejese tévesztett célt centiméterekkel. Végül maradt az igazságos pontosztozkodás.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Paksi FC-Budapest Honvéd 0-0
Paks, 1701 néző, v.: Farkas Á.
sárga lap: Gévay (26.), Böde (91.), illetve Lovric (75.), Mezgrani (93.)

Paksi FC: Hegedüs - Gévay, Böde, Lenzsér - Bertus, Balogh, Windecker (Kulcsár D., 15.), Csősz (Bognár, a szünetben), Osváth - Sajbán M. (Ádám 67.), Hahn (Sipos, 88.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Baráth B., Kamber, Lovric - Mezgrani, Szendrei N., Hidi, Kesztyűs (László, 64.), Tamás N. - Eppel (Tóth-Gábor, 90.), Zsótér (Bocskay, 76.)

(fotó: honvedfc.hu)