• 2024 04 19

A Budafok otthon verte a Diósgyőrt

Ez volt a borsodiak negyedik veresége zsinórban

Az újonc Budafok 2-1-re legyőzte a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján

Izgalmas, és helyzetekkel teli első negyedóra végén szerzett vezetést a hazai csapat. Ezután kiderült, hogy ez a 15 perc volt a legjobb az első játékrészben, a folytatást inkább a hibák és a szabálytalanságok jellemezték. A második felvonásban nyíltan támadott az egyenlítésért a DVTK, ám mégis nőtt a hátránya. Nem sokkal később viszont sikerült a szépítés, ami visszaadta a reményt a vendégeknek a pontszerzésre, ám ez nem sikerülhetett, hiszen a Budafok magabiztosan és hibátlanul védekezett, és harmadik bajnoki győzelmét aratta. Érdekesség, hogy mindkét csapat nyolc gólt szerzett eddigi hat mérkőzésén, de míg a Budafok jelenleg dobogós, addig a Diósgyőr sereghajtó pozícióban helyezkedik el a tabellán. 

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Budafoki MTE-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Budafok, v.: Iványi
gólszerzők: Oláh (17.), Ihrig-Farkas (63.), illetve Drazic (71.)
sárga lap: Vaszicsku (36.), illetve Iszlai (22.), Hasani (40.)

Budafok: Póser - Margitics, M. Nikolic, Vaszicsku, Medgyes - Micsinai, Oláh - Ihrig-Farkas, Kulcsár K. (Lőrinczy, 74.), Szabó M. (Fekete M., 91.) - Kovács D. (Mervó, 88.)

Diósgyőr: Danilovic - Polgár, Szűcs K., Hegedűs, Memolla - Márkvárt, Iszlai (Max, 86.) - Hasani (Korbély, 72.), Grozav, Drazic - Ivanovszki

(Fotó: dvtk.eu)