• 2024 03 29

Bravúrgyőzelem Dániában!

Remek győzelmet aratott a BL-ben a tartalékos, ám motivált Fradi

A Ferencváros 24-21-re győzött a dán Esbjerg otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A koronavírusos megbetegedések miatt tartalékos magyar csapat a vártnál jobban tartotta magát a mérkőzés elején, a hazaiak a 11. percben vezettek először, de az első felvonás utolsó harmadába érkezve is csak egy gól volt az előnyük. A félidő végére azonban egyre több hiba csúszott a koncentrációjából némileg vesztő FTC játékába, így az esélyesebb Esbjerg gyors, könnyű gólokkal négyre nővelte a két csapat közti különbséget a szünetre.
Jót tett a magyaroknak a szünet, mert az első félidő végéhez nagyot változott a játék képe. A vendégek kevesebb mint tíz perc alatt egy gólra felzárkóztak. A mérkőzés frodulópontja talán akkor jött el, amikor a magyar együttes négyszer támadott az egyenlítésért, és negyedszer sikerrel is járt, sőt a vezetést is átvette. 17-18 volt ekkor. Fantasztikus játékot produkált ekkor a zöld-fehér gárda, aminek nem volt ellenszere a másik oldalon. Végül a mérkőzés utolsó negyedét 8-4-re megnyerő Fradi, meglepetésre, ám teljesen megérdemelten elhozta mindkét pontot az Esbjerg otthonából.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, 4. forduló, A csoport:

Team Esbjerg (dán) - FTC-Rail Crago Hungária 21-24 (13-9)