• 2024 03 28

Visszatérhetnek a szurkolók a nemzetközi mérkőzéseken

Lehetnek szurkolók a Fradi BL-meccsein

Sikeres volt a budapesti Szuperkupa döntő, amelyre kísérleti jelleggel 15 ezer nézőt beengedtek. Ennek hatására úgy döntött a Európai Labdarúgó Szövetség, hogy a nemzetközi meccsekre visszatérhetnek a nézők a stadionokba.

A tervek szerint a stadionok 30 százalékára lehet eladni jegyeket, de vendégszurkolók nem lehetnek a találkozókon. Már a jövő heti Európa-bajnoki pótselejtezőkön és Nemzetek Ligája-meccseken lehetnek helyszíni nézők.

Az UEFA végrehajtó bizottságának döntése minden, az UEFA égisze alatt megtartott meccsre vonatkozik, azaz a válogatott találkozóktól kezdve az Európa-liga és a Bajnokok Ligája csoportmeccseikig mindenhol lehetnek drukkerek, azonban mindez függ az adott ország szabályozásaitól, és a hatóságok hozzájárulásától is. Valamint fontos kitétel, hogy be kell tartani a szociális távolságtartásra vonatkozó alapvető szabályokat. Mindenhol a helyi szövetségek kezében marad a döntés mit engednek és mit nem. 

Így akár már a jövő heti Európa-bajnoki pótselejtezőn is lehetnek majd nézók, és a FTC Bajnokok Ligája csoportmeccsein is. 

Igaz mint kiderült a Fradi csak a Groupama Arénában játszhat majd októberben. Hiszen a Puskás Arénában az éves gyepcsere folyik, ami öt hétig tart. Így ha a Rebrov csapat például a Barcelonával vagy a Juventusszal kezdené a BL-csoportkört, akkor azt csak a megszokott hazai környezetében tehetné. De már szurkolók előtt.