• 2020 10 30

Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev, FTC

Sorsoltak a labdarúgó Bajnokok Ligájában

Az FTC az egyik legerősebb csoportba került a Bajnokok Ligája sorsolásakor, hiszen a Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev trió ellen játszik majd a G-csoportban.

Az ötmilliárd forintos mérkőzés után, az FTC-Molde Bajnokok Ligája play-off után eljött az újabb nagy pillanat a zöld-fehér együttes életében. Hiszen 25 év után a Fradi újra Bajnokok Ligája sorsolást várhatott. Ami a magyar csapatok szempontjából is évtizedes esemény volt. Utoljára mindez a Debrecennnek sikerült. A DVSC akkor fordított utat járt be. Előbb BL-főtábla, majd EL-főtábla következett. A Fradi tavaly az Európa Ligában bizonyíthatott, idén pedig már jöhet a legrangosabb kupasorozat.  

A sorsolás előtt a szurkolók rangos ellenfeleket vártak, a vezetők talán legyőzhetőbbeket. Hiszen a csoportmeccsek valószínűleg zárt kapusok lesznak majd a Bajnokok Ligájában idén őssze, így egy rangos ellenfél ellen akár a Puskás Arénát is meg lehetne tölteni, de nézők nélkül. Így ha a klub még pénzt akar keresni, akkor azt leginkább csak a pontszerzéssel lehet elérni. 

A nyitott kérdések mindössze másfél órán át voltak nyitottak. Eddig tartott, amíg eljutottak a negyedik kalapig a sorsolásnál, amelyben az FTC is szerepelt. A Ferencvárost utoljára húzták ki a 32 együttes közül és a gárda alaposan belehúzott, hiszen a Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev trió ellen játszik majd a G-csoportban. A olasz és ukrán bajnok mellett a spanyol ezüstérmes került tehát egy kvartettbe a magyar aranyérmessel. Ha a realitást nézzük az FTC-nek a csoport negyedik helye néz ki a sorsolás után, azonban a Fradi eddig is felülírta az elvártakat. Ha a két nagy ellen nem is, de Szerhij Rebrov korábbi klubja, a Dinamo Kijevvel szemben a zöld-fehérek még egy összevetésben sem teljesen esélytelenek, vagyis cél lehet a harmadik hely és ezzel az Európa-liga tavaszi rájátszás is akár. 

De ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre még a semleges magyar szurkolók is örülhetnek, hogy milyen sztárcsapatok érkeznek Budapestre. 

A sorsolás további magyar érdekeltségeiben. Szobolszlai Dominik Salzburgja a Bayern, Atlético, Lokomotív Moszkva hármassal küzd majd. Míg a Gulácsi Péter és Wili Orban a H-csoportban játszhat majd. Itt a PSG, Manchestre United, RB Leipzeig és a Basaksehir feszül majd egymásnak.