• 2024 04 27

Hosszú újabb elismerése a holtidényben is

A nap fontos magyar sporthírei egy helyen - 2020. 01. 08.

Hosszú Katinka elismerése. Magyar csapatok a nemzetközi kupákban, és női vízilabda keret a kontinenstornára. Ez történt szerdán a magyar sportban.

Kosárlabda: A Sopron Basket 18 pontos vereséget szenvedett a Fenerbahce vendégeként a női kosárlabda Euroliga kilencedik fordulójában. A 70-52-es vereség azt is jelenti, hogy a magyar bajnok maradt a csoportja utolsó helyén. A Sopron a következő fordulóban jövő csütörtökön a spanyol Gironát fogadja.

A férfi Bajnokok Ligájában A Szombathely hazai pályán hét ponttal 77-70-re kapott ki a Zaragozától. 

A férfi Európa Kupában viszont a Körmend megszerezte első győzelmét a második köben a K csoport küzdelmeiben. A Egis Körmend a Zwolle vendégeként győzött hosszabbításban 94-90-re, amivel a harmadik helyen áll a csoportjában. A csapat legeredményesebb játékosa Varnado volt 28 pontjával. 

Úszás: Hosszú Katinka Dél-Afrikában edzőtáborozik és készül az új idényre, de közben még begyűjtött egy újabb rangos elismerést 2019-re. Hiszen őt választották az elmúlt év legjobb európai női sportolója a kontinens sportújságíróinak (AIPS Europe) szavazásán. A magyar olimpiai bajnok az elmúlt négy évben harmadszor bizonyult a legjobbnak a voksoláson. A férfiak között a teniszező spanyol Rafael Nadal végzett az élen. 

Vízilabda: Kihirdette 13 fős keretét Bíró Attila, a vasárnap kezdődő budapesti Európa-bajnokságra.

A keret: 
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Vívás: Az ikrei születése után visszatérő olimpiai címvédő Szász-Kovács Emese a női párbajtőrözők márciusi, budapesti Grand Prix-versenyén lép újra pástra. Ha lehetősége lesz, akkor megcélozza a tokiói részvételt. Mivel csapatban nem sikerül a kvalifikáció, így az áprilisi európai zónaversenyen indulhat majd egy magyar női párbajtőröző az olimpiai kvótáért. 

Röplabda: A Magyar Kupa-címvédő Nyíregyháza hazai pályán 3:0-ra győzött a bajnoki címvédő Vasas ellen a női röplabda Extraliga szerdai rangadóján.