• 2024 04 26

Egyre feljebb a világranglistán

A nap legfontosabb hírei röviden - 2020. 01.06.

Tenisz világranglista, sportlövő válogató és jégkorong utánpótlás vb.

Tenisz: Ugyan Babos Tímea nem jutott fel a sencseni WTA-torna főtáblájára, de így iy előre lépett a hétfőn kiadott aktuális világranglistán. A legmagasabban rangsorolt magyar versenyző egyesben a 87., párosban pedig a második. A többi magyar hölgy közül Jani Réka a 200., Bodnár Anna 224., Gálfi Dalma 269., míg Stollár Fanny 355. az aktuális rangsorban. 

Fucsovics Márton főtáblás lett Dohában, ami majd a következő héten jelentkezhet a ranglistás helyezésében, hiszen továbbra is a 70. helyen áll az ATP-rangsorában, ahol Balázs Attila a 131. pozíciót foglalja el.

Labdarúgás: A magyar labdarúgó-válogatott védője Willi Orbán a legkorábban áprilisban térhet vissza a sérülése után, így biztosan nélkülöznie kell Marco Rossinak majd a márciusi pótselejtezők során. 

Vízilabda: Veretlenül lett tornagyőztes Dunaújvárosban a magyar női válogatott, amely az utolsó meccsén, 16-8-re legyőzte Görögországot. A magyar csapatból Szilágyi 4, Keszthelyi 3, Gurisatti, Antal, Parkes 2-2, Garda, Illés, Vályi 1-1 gólt dobott. A másoidk Kína, a harmadik a görög együttes, a negyedik a francia csapat lett. A budapesti Európa-bajnokság szombaton rajtol. 

 Az Év Sportolója: A férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Michelisz Norbert és Milák Kristóf, a nőknél pedig Csipes Tamara, Hosszú Katinka és Kapás Boglárka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 62. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán. Hosszú Katinkának így lehetősége van hetedik elsősége megszerzésére, amivel utolérheti a rekorder Egerszegi Krisztinát. A férfiaknál mindenképpen új győztes lesz. A győzteseket január 16-án, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év sportolója gálán hirdetik ki.  (MTI)

Sportlövészet: Százhalombattán rendezték meg a sportlövők 2.Eb válogatóját. A férfiaknál Tátrai Miklós (235.8) győzött egyetlen tizeddel Polgár János előtt, míg a nőknél Fábián Sára Ráhel lett az első (240.6), a második Sike Renáta 236.3 körrel, a harmadik Major Veronika 215.8 körrel zárt.  

Légpuskában a nőknél Lovász Dorina (250.6) végzett az első helyen, az olimpiai kvótás Mészáros Eszter lett a második (249.8), aki az alapversenyben a legjobbnak bizonyult (629.4). A férfiaknál bár Péni István csak az ötödik helyen kvalifikálta magát a fináléba, a versenyt megnyerte 251.8 körrel, második lett Vas Péter (249.2), harmadik Sidi Péter (228.5). 

Jégkorong: Harmadik mérkőzésén vereséget szenvedett az U18-as magyar női jégkorong-válogatott a füsseni divízió I/A-as világbajnokságon. A mieink a rendes játékidő után 1-1-es döntetlenre álltak Németországgal szemben. Végül a meccsen a büntetők döntöttek. A 13. sorozatban pedig a házigazda németek szerezték meg a győztes gólt. Ezzel a magyar csapat három forduló után hat ponttal a harmadik, a németeknek nyolc, a japánoknak 9 pontjuk van. Az elitbe a csoportelső juthat fel. 

Parasport: Farkas László a 30. aranyérmét ünnepelhette a kerekesszékes tenisz országos bajnokságon. Párosban a Farkas László, Bovier György páros nyert. A B kategóriában Pokornyi Tamás lett a bajnok, aki párosban is győzött Bihari Csaba oldalán.