• 2024 04 19

Nemzetközi kézilabda kupameccsek napja - a nap legfontosabb hírei röviden: 01.04. - szombat

Magyar sikerek szerte a világban

Nemzetközi kézilabda kupameccsek. Elindult a teniszidény és fókuszban a téli sportok. Ez történt szombaton.

Kézilabda: A Debrecen 31-30-ra győzött szombaton a török Kastamonu Belediyesi GSK otthonában a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének első fordulójában. Mindezt úgy, hogy a magyar csapat mindössze kétszer vezetett a meccsen 2-1-nél és 31-30-nál. A csoport további két tagja a német Thüringer HC és a cseh DHK Baník Most. Az Érd viszont vereséggel nyitott miután 28-27-re kikapott a dán Odensétől. A kvartett másik két tagja a Lublin és a Bistrita. A negyeddöntőbe csoportonként az első két helyezett jut. 

A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-24-re legyőzte Csehországot a Győrben rendezett szombat délutáni felkészülési mérkőzésen.

Gyorskorcsolya:  A férfiaknál Bejczi Botond, míg a nőknél a címvédő Nagy Alexandra vezet a gyorskorcsolyázók Városligeti Műjégpályán zajló sprint országos bajnokságának első, szombati napja után.

Tenisz: Fucsovics Márton a selejtező első kiemeltjeként szombaton megnyerte első meccsét az 1,465 millió dollár összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán. A világranglistán 70. magyar játékos a fehérorosz Jegor Geraszimovot múlta felül három játszmában. A 27 éves Fucsovics vasárnap a cseh Jiri Veselyvel küzd meg a főtáblára kerülésért, aki 105. a világranglistán.

Babos Tímea is selejtezős győzelemmel kezdte az évet, a 652 ezer dollár összdíjazású sencseni keménypályás tornán rajtolt sikerrel, a szlovén Kaja Juvant verte két szoros játszmában 7:5, 6:4-re. A világranglistán 89. helyen álló Babos a főtáblára kerülésért vasárnap az orosz Margarita Gaszparjannal csap össze. 

Jégkorong: A szezon végéig a Dunaújvárosi Acélbikák együttesénél folytatja pályafutását Tom Zanoski. A 35 éves horvát-kanadai balszélső játszott az OHL-ben, az AHL-ben is. Majd öt csapatban 234 EBEL találkozón játszott. A 2015 és 2017 között tagja volt a zágrábiak KHL-es csapatának. A Zanoski az Erste ligás dunaújvárosi csapat hetedik légiósa.

Vízilabda: A férfi és a női válogatott is győzött az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési tornán. A férfiak Cuneóban második meccsüket nyerték, ezúttal 10-5-re győzve Görögország ellen. A női első dunaújvárosi meccsükön 21-5-re ütötték ki a franciákat.