• 2024 04 24

Újra a trónon

Három game-t engedett ellenfelének a döntőben a Babos-Mladenovic duó

Az első két kiemelt játszotta a női páros döntőjét az idei Australian Openen. Ennek ellenére a torna legsimább mérkőzésén dőlt el a bajnoki cím sorsa.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic azzal a céllal utazott Melbourne-be hogy a 2018 után újra megnyerje a női páros küzdelmeit, amit a tavalyi döntőben elvesztett. Amikor sorozatban harmadszor is döntős lett a magyar-francia kettős, arra lehetett számítani, hogy nehéz döntő elé néz. Ugyanis a másik oldalon a torna első kiemeltje a tajvani Hszie Szu-vej és cseh Barbora Strycova kettőse állt, akik hallatlan magabiztossággal meneteltek a fináléig. Ezzel szemben csalódnia kellett annak, aki szoros mérkőzést várt.

Babosék egy szemernyi kétséget sem hagytak afelől, hogy kik a női párostenisz legjobbjai manapság. A mindössze egy és negyed óráig tartó döntő megdöbbentően egyoldalú játékot hozott. Rögtön az első játékban megadták az alaphangot Mladenovic-ék a későbbi sikerhez azzal, hogy fogadóként jutottak előnyhöz, és mivel ez még háromszor sikerült a játszma során a tornán eddig hibátlan adogatójátékot nyújtó ellenféllel szemben, nem sok jóra számíthatott az első kiemelt. Ha lehet a folytatás még simább volt, és nem csak a számszerű eredmény miatt. Amikor az első játékot megnyerte a tajvani, cseh kettős biztos nem gondolták, hogy ez lesz az utolsó. A következő hat Baboséké volt. Saját adogatójátékát tizenötre, semmire, és harmincra megnyerő második kiemelt, esélyt sem hagyott ellenfelének a felzárkózásra, akik adogatóként sem találták az ellenszerét az ellenfél ellenállhatatlan játékának. A mérkőzés a rá annyira jellemző mozzanattal zárult. Babos Tímea és Kristina Mladenovic egy break-ponttal, első mérkőzéslabdáját megnyerve ült vissza az Australian Open trónjára. 

Grand Slam, Australian Open, Melbourne, női páros, döntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) - Hszie Szu-vej, Barbora Strycova (tajvani, cseh, 1.) 6:2, 6:1

A aranypáros tizedik tornagyőzelmét aratta közösen, és harmadik Grand Slam tornáján végzett az élen 2018-ban és idén az Australian Openen, valamint tavaly a Roland Garrosson. (fotók: ausopen.com/GettyImages)