• 2024 04 20

A nap legfontosabb hírei röviden - 2020.01.03. - péntek

Elismerés a rekordért

Milák újabb elismerése, véglegesített Paks edző, Máthé Norvégiában folytatja.

Úszás: Milák Kristóf világrekordját választotta az elmúlt év úszásának swimswam.com szaklap. A 19 éves magyar versenyző július 24-én a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett világbajnokságon 200 méter pillangón 1:50.73 perces idővel csapott célba, ezzel 78 századot vert a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 2009-es, cáparuhás világrekordjára (1:51.51).

Kosárlabda: A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) hivatalos honlapján jelezte, az elnökség elé kerülhet Ivkovics Sztojan ügye a kaposvári szerepvállalással kapcsolatosan. Ivkovics eddig csak szakmai igazgató volt a klubnál, azonban a héten vezetőedzővé "lépett elő".  Ahogy a szövetség főtitkára, Bodnár Péter a hunbasket.hu-nak elmondta: - A férfi és a női szövetségi kapitány esetében is az volt az elnökség kikötése, hogy nem lehetnek klubedzők, nem végezhetnek szakmai munkát a női, illetve a férfi élvonalban, a díjazásuk ennek megfelelően került megállapításra. Ezt a szerződés egyértelműen rögzíti. Ha ez a körülmény megváltozik, a január végi elnökségi ülésen napirendre kell tűzni a szerződés illetve a díjazás módosításának kérdését.

Kézilabda: A norvég Elverum HB kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását Máthé Dominik.  A Balatonfüred 20 éves jobbátlövője 2022-ig szóló szerződést kötött a norvég bajnokkal. Máthé Dominik tagja a magyar válogatott keretének, amely a januári Európa-bajnokságra készül. 

Kosárlabda: A bajnoki felsőházba kerülés a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának célja, miután új vezetőedző, Dragan Aleksic állt munkába a klubnál. Dragan Aleksic a klub egyik legsikeresebb időszakában, 2005 és 2009 között kosárlabdázott a csapatban, akkor a PVSK bajnoki ezüstérmet szerzett és kupagyőztes lett. Aleksic edzőként háromszoros magyar bajnok és négyszeres kupagyőztes. A felső házba kerülésért az első lépést szombaton Szegeden teheti meg a pécsi együttes.

Labdarúgás: Véglegesítették Osztermájer Gábor vezetőedző megbízatását az NB I-ben szereplő Paksi FC-nél, szerződése nyárig érvényes. A 41 éves Osztermájert november 4-én nevezték ki a paksi együttes élére, ahonnan egy nappal korábban távozott a nyáron érkezett Tomiszlav Szivics. Az őszi szezon hátralévő részében. A bajnokságban öt mérkőzése közül kettőt megnyert, egy döntetlen lett, kettőt elveszített. Az együttes így változatlanul a tizedik a 12 csapatos bajnokságban, azonos pontszámmal a már kieső helyen álló újonc Zalaegerszeggel.