• 2024 04 25

A nap legfontosabb magyar vonatkozású sporthírei - 01.29.

Alapkőletétel, Bajnokok Ligája és Hosszú Katinka programja az olimpiáig

Hosszú Katinka olimpiai programja és addig vezető útja még szervezés alatt van, a Falco viszont nem lesz ott a Bajnokok Ligája következő körében és Fajta Péter is kiesett a Aus Openen. A szerda legfontosabb hírei.

Kosárlabda: Eldőlt, hogy a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely nem juthat tovább csoportjából a férfi kosárlabda Bajnokok Ligájában.  A magyar bajnok kedden este hazai pályán 93-83-ra legyőzte az olasz Brindisit, ezzel megőrizte minimális nyolcaddöntős esélyét, de a D csoport később rendezett meccsén a Bonn nyerni tudott a Dijon ellen, így a vasi gárda már nem végezhet az első négy között.

A Szekszárd a 18 pontos idegenbeli vereség után a szerdai visszavágón négy ponttal kerekedett a spanyol Gernika Bizkaia fölé a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjében, így búcsúzott: Atomerőmű KSC Szekszárd-Gernika Bizkaia (spanyol) 79-75

A továbbjutásról már lemaradt Körmend hazai pályán rendkívül simán, 96-74-re nyert az ukrán BC Kijev ellen szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének ötödik fordulójában. 

Tenisz: Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic sorozatban harmadszor döntőbe jutott női párosban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A második helyen kiemelt, világbajnoki címvédő duó szerdán 1 óra 26 perces mérkőzésen győzte le a hetedikként rangsorolt Csan Hao-Csing, Csan Latisa tajvani kettőst. A fináléban a Hszie Szu-vej, Barbora Strycová, első helyen kiemelt tajvani, cseh páros lesz az ellenfél.

Fajta Péter kiesett a nyolcaddöntőben a juniorok között szerdán a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Fajta harmadik mérkőzésén 5:7, 6:3, 7:6 (10-5)-re alulmaradt az ötödik kiemelt francia Arthur Cavaux-val szemben.

Kézilabda: A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék versenyhelyszínének is számító multifunkcionális sportcsarnok alapkövét tették le szerdán Tatabányán, a bruttó 24 milliárd forintért épülő létesítmény 6058 férőhelyes lesz.

Ligetvári Patrik visszatér kölcsönszerződéséből, Mirsad Terzic viszont távozik a Telekom Veszprém kézilabdacsapatától a klub tájékoztatása szerint.

Úszás: Még nem tekinthető véglegesnek a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka tokiói programja, ugyanis az úszó kacérkodik a gondolattal, hogy 200 méter pillangón is rajthoz álljon az ötkarikás játékokon.

    "Úgy érzem, jól állok, különösképpen Kínában úsztam több olyan időt is, amelyekkel nagyon meg vagyok elégedve januárban, tekintve, hogy arra a versenyre edzőtáborból, a felkészülés közepén utaztam ki. Viszont azt is érzem, hogy kellenek még az előttünk álló hónapok, mert vannak olyan dolgok, amiken csiszolni szeretnék még" - nyilatkozta az MTI-nek a 30 éves úszó.

Futsal: A magyar futsalválogatott az északírek elleni magabiztos, 7-2-es győzelemmel kezdte meg szereplését szerdán a litvániai Jonavában zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán.

Röplabda:  A Pénzügyőr 3-1-re legyőzte a belga Leuven együttesét szerdán a férfi röplabda Challenge Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapásán. A visszavágót február 12-én játsszák Belgiumban.