• 2024 04 26

Távozik Ivkovics a férfi kosárlabda-válogatott éléről

A nap legfontosabb sporthírei - 01.28.

Távozó kapitány, hosszabbító játékosok. Ez történt kedden a magyar sportéletben.

Kosárlabda: A februári Európa-bajnoki selejtezők után távozik posztjáról Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az MKOSZ tájékoztatása szerint az elnökség kedden a szakvezető meghallgatását követően úgy döntött, elfogadja a lemondását azzal, hogy a szerződésben rögzített felmondási időben igényt tart a munkájára. Ez azt jelenti, hogy a februári Eb-selejtezőkön még Ivkovics irányítja a nemzeti csapatot.
    A horvát-magyar szakember január elején jelentette be, hogy leül a Kaposvári KK kispadjára, noha az MKOSZ részéről a felnőtt szövetségi kapitányok alkalmazásának egyik feltétele az volt, hogy élvonalbeli klubnál nem végezhetnek szakmai munkát. 

Kézilabda:  A nyáron visszavonuló Kiss Éva és a francia Amandine Leynaud is meghosszabbította szerződését a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatával. A Kiss Éva hosszú távú, négy évre szóló megállapodást írt alá, és a következő idénytől kezdve edzői, kapusedzői iskolába iratkozva a győri utánpótlás munkáját segíti.
    A 33 éves Amandine Leynaud is Győrben marad, ám a világbajnok, olimpiai ezüstérmes kapus részben új szerepben is bizonyíthat nyártól, hiszen az edzői stáb tagja lesz kapusedzőként a nyártól.

Atlétika: Szűcs Valdó 7.71 másodperces idővel nyerte a férfi 60 m gátat a pozsonyi nemzetközi fedettpályás atlétikai versenyen. A sprinter mindössze két századmásodperccel maradt el egyéni csúcsától. A Szűcs a kínai fedettpályás világbajnokságra készül, ahol rajta kívül még négy magyar versenyző indulása biztos. A súlylökés címvédője, Márton Anita, a távolugró Nguyen Anasztázia, gátfutó Kerekes Gréta és Kozák Luca rendelkezik az induláshoz szükséges szinttel. A többpróbázó Krizsán Xénia ugyancsak szerepelhetne, ám ő úgy döntött, kihagyja a vb-t.

Tenisz:  Fajta Péter második győzelmével bejutott a nyolcaddöntőbe a juniorok között a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Fajta az olasz Flavio Cobollit verte 6:3, 6:2-re.