• 2024 04 26

Babosék a nyolc között Melbourne-ben!

A amerikai tiniduó, Geoff és McNally következik

Babos Tímea és Kristina Mladenovic a negyeddöntőbe jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosversenyében, miután két játszmában legyőzte a Kuzmova, Szasznovics szlovák, fehérorosz kettőst.

Az egy híján 100 percig tartó ütközet első játszmájában minden adogató hozta a saját game-jét. Volt egy pillanat, amikor Baboséknak ez éppenhogy sikerült, egy maratoni, 24 labdamenetes játékban tudtak egyenlíteni 3-2 után. Rövidítésig haladtak a felek fej-fej mellett, majd a második játszmalabda volt a nyerő a magyar, francia kettősnek. A világbajnok duó kezdte az adogatást a folytatásban és elhúzott 3-0-ra. Ez az előny a szett és így a mérkőzés végéig is kitartott. A nyolc között az amerikai tinipáros, az egyéni küzdelmekben nyolcaddöntőig versenyben lévő, mindössze 15 éves Cori Gauff, és szólóban a második körben elvérző, 18 esztendős Caty McNally lesz a kihívó. 

Grand Slam, Australian Open, Melbourne, női páros, nyolcaddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) - Viktoria Kuzmova, Aljakszandra Szasznovics (szlovák, fehérorosz, 15.) 7:6 (7-4), 6:3