• 2024 04 20

Kettős magyar győzelem 500 méteren!

Liu Shaolin Sándoré a második magyar arany az Eb-n!

A szombati nap másik döntős száma mindkét nem számára az 500 méter volt, ahol a férfiak versenyét kisajátították maguknak a Liu-testvérek.

Ezen a távon Liu Shaoang a címvédő, miután a tavalyi Eb-t megnyerte testvére előtt. Csakúgy, mint akkor, most is a két magyar versenyző volt a legesélyesebb, hogy a dobogó legfelső fokára álljon. A negyeddöntőben ott folytatták a Liu-testvérek, ahol tegnap abbahagyták, futamukat megynyerve jutottak tovább. Valószínűleg az elődöntőben is így lett volna, ha nem egy futamban versenyeznek, de mivel így történt, fiatalabbik Liunak be kellett érnie a második hellyel, de a továbbjutás toronymagasan volt meg. Szerencsére Liu Shaolinon nem érződött, hogy elesett az 1500-as döntőben egy órával korábban. A döntő aztán megismétlődött az elődöntő. Bár az első körökben Saoangnak meggyűlt a baja a hosszabb távon ezüstérmes holland de Laat-tal, rendre a két magyar közé ékelődött, az utolsó kanyarban felzárkózott végig vezető bátyja mögé és így kettős magyar győzelem született! Ismét egy-egy arany a két Liu nyakában az első nap után, mint egy éve Dordrechtben.

A hölgyek között Jászapáti Petra nagy igyekezettel vágott bele fő számában az elődöntőnek ám mikor Arianna Fontánát előzte, összeakadtak és mindketten a pályát szegélyező szivacsfalban fejezték be a futamot, így Petra nem jutott tovább. A másik érdekelt magyar Lockett Deanna B döntőig jutott, és végül csakúgy mint 1500-on, nyolcadik lett.