• 2024 04 26

Bronzérmes a magyar női vízilabda-válogatott

Győzelem Hollandia ellen a kisdöntőben

A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmet nyert a budapesti Európa-bajnokságon. Bíró Attila együttese a szombati helyosztón 10-8-ra verte a legutóbbi kontinensviadalon első holland csapatot.

A magyar női vízilabda-válogatott a kvóta esélyét elbukta, de az éremszerzés reménye, így is megmaradt a budapesti Európa-bajnokságon. Bíró Attila együttese pedig úgy kezdett a hollandok elleni bronzmeccsen,  hogy ezt az esélyt meg is ragadja. Keszthelyiék szerezték az első gólt, majd 3-1-re elhúztak, aztán viszont egy kapitánygyilkos négy percet produkáltak, hiszen a sötét sapkás hollandok zsinórban négy gólt dobtak, így lett a kettő gólos előnyből, kettő gólos hátrány. A csapat ezután viszont harcolt tovább foggal-körömmel. Aminek meg is lett az eredménye. Hiszen a második negyed 4-4-es döntetlent hozott, azaz nem tudtak elszakadni a hollandok a mieinktől. Gurissati az elődöntőben ujját törte, így rövidebb volt a magyar kispad egy emberrel, de a harmadik negyedben ez sem számított. Ezt a nyolc percet ugyanis 4-1-re nyerte a magyar együttes, amely innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A második félidőben Ganglnak szinte nem lehetett gól dobni és ugyan az utolsó nyolc percet majdnem gól nélkül úszkálta végig a két csapat, de a végén 10-8-ra győzött a magyar válogatott, amely így megszerezte a bronzérmet.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), női bronzmérkőzés:
Magyarország-Hollandia 10-8 (3-5, 2-2, 4-1, 1-0)
Duna Aréna, v.: Nicolosi (olasz), Koryzna (lengyel)
gólszerzők: Keszthelyi, Szilágyi, Parkes, Leimeter 2-2, Rybanska, Illés 1-1, illetve Megens 2, Van der Sloot, Van de Kraats, Sleeking, Stomphorst, Genee, Wolves 1-1

Magyarország: Gangl - Vályi, Garda, Szilágyi, Parkes, Keszthelyi, Máté - cserék: Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska