• 2024 04 26

Babosék a legjobb 16 között az Autralian Openen

A magyar-francia duó sikerrel vette a második akadályt is

Női párosban Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában szombaton, ezzel a 16 közé jutott.

Nem akármilyen ellenfél, és nem akármilyen mérkőzés. Az Ausztrál Nyílt teniszbajnokság második fordulójában a Babos, Mladenovic duó, a világelső Ashleigh Barty és párostársa Julia Görges ellen lépett pályára, magyar idő szerint szombat hajnalban. 

Aztán rémálomszerűen kezdett, hiszen az első négy gémet az ausztrál, német duó nyerte. A következő gémben ébredt a magyar francia kettős, vagyis akkor is 15-40-nél, amikor két adogatása is volt Görgesnek az újabb játékhoz, de ezt már nem ütötte be. Innen pedig következett a fordítás, tökéletes játékkal. Az első szettet 7:5-re nyerték Babosék.

A második pedig már nem hozott ekkora izgalmakat. 1:1 után ugyan még Bartyék nyerték az adogatásukat, de innen már kézben volt a meccs. A második szettben 6:4 győztek Babosék és egy másfél órás találkozó végén ünnepelhettek. Jöhet a nyolcacddöntő.

Australian Open, női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Ashleigh Barty, Julia Görges (ausztrál, német) 7:5, 6:4