• 2024 04 26

Négygólos vereség is elég lehet az olimpiai selejtezőhöz

Győzelem, és szlovén vereség elődöntőt ér

A szerdán 16.00-kor kezdődő Magyarország-Portugália párharc dönt a mieink olimpiai szereplésének lehetőségéről.

Amennyiben Magyarország győz, nincs kérdés, jogot szerez valamelyik áprilisi olimpiai selejtezőtornán való részvételre. A szlovénok Norvégia elleni veresége esetén elődöntősként, egyéb esetben csoportharmadikként. Ha a mieink Portugália elleni mérkőzésének végén pontosztoszkodás lesz, nemzeti válogatottunk Norvégia és Szlovénia mögött végez a csoport harmadik helyén és készülhet a tokiói kijutásról döntő tornára. 

Ugyanakkor, a magyar férfi kézilabda-válogatott akkor is továbbjut a középdöntőből, és kijut az ötkarikás selejtezőtornák egyikére, ha maximum négy góllal kap ki Portugáliától a mai mérkőzésen, de Izland legyőzi Svédországot. Ebben az esetben a magyar, a portugál és az izlandi csapat egyaránt négy ponttal zárná a középdöntő malmői csoportját, az egymás elleni eredmények alapján körbeverés alakulna ki közöttük, vagyis a gólkülönbség döntene, ami négygólos vereség esetén még a magyaroknak, ötgólos kudarcnál viszont már a portugáloknak kedvezne. Azonban, ha a svédek nyernek ma, és mi kikapunk, Portugália a befutó. De ezt a lehetőséget vessük is el...

Ellenben bízzunk benne, hogy az Izland és Szlovénia elleni emberfeletti győzelem adta hit, és a ritkán átélhető érzelmi élmény kitart szerda 18.00-ig, majd tovább.