• 2024 04 25

Kikapott a Győr a női kézilabda NB I-ben

A nap legfontosabb sporthírei - 01.22.

Hazai bajnoki rangadók, nemzetközi kosárlabda kupameccsek és asztaliteniszezők az olimpiai kvótaért.

Kézilabda: A címvédő Győri Audi ETO KC 34-29-re kikapott a Siófok KC otthonában a női kézilabda NB I szerdai rangadóján. A Győr ezt megelőzően tavaly augusztusban kapott ki, akkor a montenegrói Buducnost Podgorica győzte le felkészülési mérkőzésen. Tétmeccset legutóbb 2018. január 26-án veszített, méghozzá a BL középdöntőjében a román CSM Bucuresti otthonában. A magyar bajnokságban 2017. október 31-én a Ferencváros győzte le az ETO-t legutóbb.

Az FTC viszont minimális különbséggel le tudta győzni az Érd együttesét 33-32-re a Népligetben.

Asztalitenisz: A hetedik helyen kiemelt magyar női válogatott megnyerte szerdai, horvátok elleni nyitómérkőzését az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, a portugáliai Gondomarban, és ha a következő meccsén is győz, kvótát szerez a tokiói játékokra. A résztvevőket nyolc csoportba sorsolták, ezekben elődöntő-döntő rendszerben rendezik a összecsapásokat, és a nyolc csoportgyőztes kvótát szerez. A csoport másik elődöntőjében a kizárólag honosított ázsiai játékosokkal felálló portugálok simán, szettvesztés nélkül verték a szlovákokat.

A magyar és a hazai együttes csütörtökön, közép-európai idő szerint 17 órakor csap össze a fináléban, amelynek győztese tokiói kvótát szerez.

Kosárlabda: A Sopron Basket hazai pályán 14 ponttal legyőzte a Lyont szerdán a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában. A soproniak 67-53-re győztek és a negyedik helyre léptek előre a csoportjukban.

A Körmend 15 ponttal kikapott a lett Ventspils vendégeként szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének negyedik fordulójában. A vasiak 96-81-es veregégével eldőlt, hogy nem juthatnak már tovább a kvartettjükből.

Röplabda: A Nyíregyháza több mint két órás meccsen győzött a Mladost Zagreb ellen a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjében, a párharc szerdai első mérkőzésén. Fatum Nyíregyháza-Mladost Zagreb (horvát) 3-2, a visszavágót február 5-én játsszák.