• 2024 04 25

Fucsovics továbbjutott, Babos kiesett Melbourne-ben

A stabil adogatójáték volt a győzelem alapja

Míg Fucsovics Márton magabiztosan vette a második fordulót is az Australian Openen, Babos Tímea rajtja nem sikerült az év első Grand Slam versenyén, így egyesben búcsúzott a küzdelmektől.

Legjobb hölgyteniszezőnk kezdte a napot Melbourne-ben, a világranglistán nála harminc hellyel előrébb rangsorolt lengyel Iga Szwiatek ellen. Sajnos Babos a mérkőzés teljes egésze alatt küzdött adogatásával és ez rá is nyomta a bélyegét játékára. Ezt magabiztosan használta ki ellenfele és két sima játszmában legyőzte őt, úgy, hogy a magyar mindössze öt játékot nyert. Marad a páros Kristina Mladenovic oldalán, kezdés holnap hajnalban.

Grand Slam, Australian Open, Melbourne, női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Iga Szwiatek (lengyel, 56.) - Babos Tímea (88.) 6-3, 6-2

Fucsovics Márton miután talán pályafutása legnagyobb győzelmét aratta az első fordulóban Denis Shapovalov ellen, a 64 között könnyebb ellenfél várt rá a tizennyolc éves Jannik Sinner személyében. Ugyan a fiatal olasz mindössze tizenöt hellyel áll a magyar mögött az ATP-rangsorban, nem alakult ki nagy küzdelem a felek között. A rutinos Fucsovics hatásos adogatójátékával ráerőltette akaratát ellenfelére, és végig kézben tartbva a mérkőzést háromjátszmás győzelemmel lépett a következő körbe. Ott az amerikai Tommy Paul lesz az ellenfele, aki egy négy és fél órás, ötjátszmás csatán van túl a bolgár Dimitrov ellen.   

Grand Slam, Australian Open, Melbourne, férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Fucsovics Márton (67.) - Jannik Sinner (olasz, 82.) 6:4, 6:4, 6:3