• 2024 04 24

Elképesztő, fenomenális, parádés

Szlovéniát is legyőzte a magyar válogatott az Eb-n!

Norvégia elleni papírforma vereség után fantasztikus teljesítménnyel újabb cseppet sem papírforma győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda válogatott az Európa-bajnokság középdöntőjében.

Elődöntős helyen a mieink! Ki gondolta volna a kontinenstorna előtt? Az eddig veretlen szlovénok vártak a magyar válogatottra a mai mérkőzésen. Utána már nem voltak veretlenek. A magyar válogatott ismét a második félidőben nyújtott olyan teljesítményt, amire az elmúlt mérkőzéseken már ellőttünk minden jelzőt. Felejthetetlen!!!

A mérkőzés gyakorlatilag az Izland ellenit másolta. 4-4-ig fej-fej mellett a csapatok, 5-4-es magyar vezetésnél allt össze a szlovén védekezés és kicsit veszett el a magyar. Az ellenfél fokozatosan lépett el a mieinktől, ami a 16-13-as félideji álláshoz vezetett oda. Azonban a szlovénok észbe sem kaptak a második félidő elején, amikor már egál volt, négy magyar gólra csak eggyel tudtak válaszolni tíz perc alatt. Ugyanis jött az a magyar lelkiállapot és védekezés, ami Izland majd Norvégia ellen is második félideji győzelmet ért. Támadásban Bánhidi (10/9) és Ligetvári (6/6) nem tudott hibázni, Hátul az emberfelettit nyújtó csapat mögött Mikler megint 40% körüli védési hatékonysággal sokkolta a szlovéneket. Az utolsó öt percben kettővel ment a magyar csapat, amikor többször is egy dobott góllal eldönthette volna a csatát, ám nem sikerült belőni a helyzeteket. A szívós szlovénok fel is zárkóztak egy gólra az utolsó percben. 40 másodperccel a vége előtt kezdtek támadni a mieink a győzelmet bebiztosító gólért vagy csak az idő múlásáért. 19-el a vége előtt, még mielőtt passzívvá vált volna a támadasunk, a szakvezetés időt kért. Már csak tíz volt hátra, amikor Bombac nagy igyekezetében arcul ütötte Hornyákot, amiért joggal kapott 2 percet, és ezzel el is dőlt a kérdés, a szlovénok már meg sem támadták a magyar játékosokat az utolsó másodpercekben. Győzött Magyarország. A CSAPAT ismét frenetikusat nyújtott a második 30 percben, és győzelmével a csoport második helyén áll. Amennyiben az utolsó fordulóban sikerül Portugáliát is legyőznie biztos elődöntős! De előtte még Svédország ellen is lehet bizonyítani kedden.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. FORDULÓ
2. CSOPORT (MALMÖ)
SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 28–29 (16–13)
Malmö. Vezette: Óscar Raluy López, Ángel Sabroso Ramírez (spanyolok)
SZLOVÉNIA: Ferlin, Kastelic (kapusok), Blagotinsek 4, Bombac, Cehte 3, Cingesar, Dolenec 8 (1), Henigman 1, Horzen, Janc 3, Kodrin, Mackovsek 5, Ovnicek, Sostaric, Zabic, Zarabec 4 (1). Edző: Mohoric Uros.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 2 (1), Bánhidi 9, Bóka 1, Fekete, Győri 3, Hornyák, Ligetvári 6, Máthé 2, Nagy B. 3, Rosta 2, Sipos, Szita 1, Tóth, Ubornyák. Edző: Gulyás István.
Kiállítások: 10, ill. 10.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.