• 2024 03 29

A Danyi-Elek duó irányítja a női válogatottat az olimpiai selejtezőkön

A nap legfontosabb sporthírei- 01.16.

Kapitánykérdés lezárva, átigazolások és tenisztornák.

Kézilabda: Hivatalos lett, hogy a Danyi Gábor-Elek Gábor edzőkettős irányítja majd a magyar női kézilabdaválogatottat az olimpiai kvalifikációs tornán Győrben. A Magyar Kézilabda Szövetség közleményéből kiderül, hogy a Győri Audi ETO szakvezetőjével és az FTC-Rail Cargo Hungaria trénerével 2020. március 31-ig egyeztek meg. Azaz öt mérkőzésre, a március 20-án kezdődő kvalifikációs tornára és az utána következő két Montenegró elleni Európa-bajnoki selejetzőre szól a megbízatásuk.

Labdarúgás: Az első osztályú bajnokság góllövőlistáját vezető Feczesin Róbert az Újpestből a másodosztályú Vasasba igazolt. A támadó három és fél éves szerződést kötött az együttessel. Feczesin tavaly tért haza a légiósélet után a Megyeri útra. 

A 63-szoros válogatott támadó Priskin Tamás az FTC-től a másodosztályú ETO FC Győrnél  labdarúgócsapatánál folytatja a pályafutását.

Birkózás: A kötöttfogású Lévai Zoltán (77kg) négy ellenfelét legyőzve aranyérmet nyert csütörtökön Rómában a birkózók idei első nemzetközi rangsorversenyén. A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában Lőrincz Viktor állhatott a dobogó legfelső fokára, míg Torba Erik (63 kg) bronzérmes lett.

Kosárlada: A Sopron Basket hazai pályán 66-56-ra legyőzte a spanyol Gironát csütörtökön a női kosárlabda Euroliga tizedik fordulójában.