• 2024 04 24

Hegedűs Levente aranyérmes az ifi téli olimpián

További három magyar érem a hatodik napon

Hegedűs Levente révén megszületett az első magyar aranyérem a lausanne-i ifjúsági téli olimpián. A vegyescsapatok alkotta 3x3-as jégkorongtorna győztes csapatának kapuját védő hokis ezzel elsőként magyarként szerzett aranyérmet Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon.

Két magyar fiatal is döntőbe jutott a 3x3-as jégkorongtornán Lausanne-ban. A fiúk versenye zöld-piros döntőt hozott, ahol a zöldek csapatában kapott helyet az Ifj Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia kapusa Hegedűs Levente. A végig magabiztosan játszó zöld csapat 10-4 aranyban megnyerte a döntőt, így megszületett az első magyar ifi téli olimpiai aranyérem. A lányok versenyében Márton Luca révén voltunk érdekeltek, aki a feketéket erősítve végül ezüstérmet nyert, miután csapata 6-1-es vereséget szenvedett a sárgáktól.

A két bronzmérkőzés is fontos volt a számunkra, ugyanis Ivády Milán és Metzler Regina személyében két magyar is jégen volt. És mindketten győztesen, bronzérmesként hagyták el a pályát. Előbbi egy változatos, 6-5-ös mérkőzésen a győztes gólt eredményező átadással elévülhetetlen érdemeket szerzett a bronzérem megszerzésében, miközben utóbbi egy simának induló, majd szorosan végződő mérkőzésen tette ugyanezt.

Így a nap mérlege magyar szempontból egy arany, egy ezüst és két bronzérem, ami egyéni siker, ugyanis a lebonyolítás értelmében a medáliák nem vehetők figyelembe a nemzetek közötti éremtáblázat kiszámításánál.