• 2024 04 26

Nyitva maradt a gólzsák

Tízszer annyi magyar gól, mint szlovák

A magyar női vízilabda válogatott ma Szlovákia ellen hangolódott a nehezebb mérkőzésekre könnyedén negyedenkénti ötös gólátlagot.

Bíró Attila női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya úgy indította útjára a csapatot az Európa-bajnokság nyitónapja előtt, hogy élvezzék a pihenőnapjukat. Nos a lányok élvezték a játékot, hiszen 25-6-ra győzték le Horvátországot a nyitómeccsükön.
A kapitány mondatával már a hétfőt vetítette előre, amikor délelőtt egy szárazföldi edzés várt a csapatra, majd est következhetett a kontinenstorna második meccse, ezúttal Szlovákia ellen. Az erőviszonyok ismeretében persze délelőtt plusz edzés ide vagy oda, nem lehetett kérdés, hogy ezt a találkozót is hozni kell. Méghozzá biztosan.

Pillanatig sem volt kétség, hogy így lesz. Szakmailag nehezen értékelhető mérkőzésen győzte le a magyar válogatott a horvátoknál passzívabb északi szomszédunkat, és ezzel letudta a kötelezőt. Szerdán Oroszország ellen komolyabb csata vár a lányokra. 

34. LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, DUNA ARÉNA
NŐK, CSOPORTKÖR, 2. forduló, A-CSOPORT

SZLOVÁKIA-MAGYARORSZÁG 2-20 (1-5, 0-5, 1-4, 0-6)
Vezette: Korzyna (lengyel), Colombo (olasz)

gólszerzők: Keszthelyi 6, Leimeter, Rybanska 3-3, Szilágyi 2, Gurisatti, Vályi, Parkes, Garda, Illés, Gyöngyössy 1-1

Magyarország: Kasó - Máté, Gurisatti 1, Vályi 1, Parkes 1, Keszthelyi 6, Garda 1. Csere: Szilágyi 2, Illés 1, Leimeter 3, Gyöngyössy 1, Rybanska 3, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila