• 2024 04 19

Ez történt 2019-ban - Október

Atlétikai vb és labdarúgás jegyében

Halász Bence vb érme és az FTC és válogatott, amely versenyben maradt.

Halász Bence világbajnoki bronzérmével indult az október. A Dohában rendezett atlétikai világbajnokságon a magyar kalapácsvető miután megszerezte a harmadik helyet, egy óvást után meg is védte azt. A 2023-as budapesti rendezésű atlétikai világbajnokság kérdése pedig megoldódott. Miután a kormány és az újonnan megválasztott főpolgármester megegyezett, így zöld utat kapott a csepeli atlétikai stadion felépítése.

Egyetlen kvótát szerzett a magyar torna válogatott a stuttgarti világbajnokságon. A Kovács Zsófia által kiharcolt tokiói indulási hely nem névre szól, így még nem dőlt el, hogy valóban ő utazhat-e a jövő évi olimpiára.   

A magyar labdarúgó-válogatott előbb nagyon sima 3-0-ás vereséget szenvedett Splitben Horvátország ellen, majd szerencsés körülmények között legyőzte Budapesten zárt kapus meccsen Azerbajdzsánt 1-0-ra az Európa-bajnoki selejtező-sorozatban. Így az eredmények alakulása miatt eldőlt, hogy az utolsó meccs eredményétől függ, hogy Magyarország kijut-e egyenes ágon a részben hazai rendezésű Eb-re. Illetve ha nem győzi le Wales válogatottját Cardiffban, akkor pótselejteznie kell-e?

A Ferencváros versenyben maradt a továbbjutásért októberben is az Európa Ligában, annak ellenére, hogy hazai pályán 3-0-ra kikapott az bolgár Ludogoretstől. De ezután idegenben nyerni tudott a CSZKA Moszkva vendégeként, így a zöld-fehéreknek még megmaradt az esélyük, hogy megéljék a kupatavaszt is.  

U17-es labdarúgó-válogatott viszont nem tudta túlélni a csoportkört a brazíliai vb-n. Hiszen Perisinger Sándor csapata kikapott Nigériától, majd miután döntetlent játszott Ausztráliával, az utolsó meccsén vereséget szenvedett Ecuadortól is, így csoportnegyedikként lett és kiesett.