• 2024 04 19

Győzelmek Malmőtől-Heidenheimig

A nap legfontosabb magyar sporthírei - 01.11.

Fontos sikerek szerte Európában. Hatalmasat lépett az olimpia felé a férfi párbajtőr válogatott, és egy kisebbet a férfi kézilabda csapat is.

Kézilabda: A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-25-re legyőzte Oroszország együttesét az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szombaton Malmőben. A csoport másik mérkőzésén nagy meglepetésre: Izland-Dánia 31-30, azaz kikapott az olimpiai bajnok az első meccsén. A csoport első két helyezettje jut be a középdöntőbe. 

A Debrecen 36-29-re legyőzte a cseh bajnok DHK Baník Most csapatát a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének második fordulójában az A csoportban. A C jelű kvartettben az Érd HC 25-25-ös döntetlent játszott a Bistrita-Nasaud vendégeként Romániában. A Debrecen ezzel hibátlan a csoportjában, az érdieknek ez volt az első pontjuk. 

Vívás: A kvóta szempontjából nagyon fontos győzelmet aratott a magyar férfi párbajtőr-válogatott a németországi világkupaversenyen, Heidenheimben. A Rédli András, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Andrásfi Tibor alkotta csapat, amely a nyolcaddöntőben 45-28-ra győzte le Hong-Kongot. A következő körben 45-32-re az oroszokat. Az elődöntőben 45-34-re diadalmaskodtak Svájc ellen, míg a fináléban a franciák ellen nyert a csapat 45-43-ra, ezzel ötödik helyen áll a világranglistán és a két utolsó VK versenynek kedvező pozícióból vághat majd neki. 

Tenisz: Babos Tímea megnyerte első mérkőzését a selejtezőben az Adelaide-ben zajló keménypályás női tenisztornán. A magyar játékos a svéd Björklund ellen győzött 6:3, 6:1-re.