• 2024 05 04

Keleti Ágnes 99

A nap legfontosabb sporthírei - 01.10.

Siklósi Gergely világkupa győzelme és az ötszörös olimpiai bajnok születésnapja. Ezekről is szólt a péntek a magyar sportban.

Vívás: Siklósi Gergely nyerte a férfi párbajtőrözők egyéni versenyét a heidenheimi világkupa-viadalon. A tavalyi év világbajnoka a döntőben a riói olimpiai bajnok dél-koreai Park Szang Jung ellen győzött 15-14-re. Ezzel első VK-sikerét aratta.

Kézilabda: Petar Nenadic, a Telekom Veszprém, valamint Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO KC kézilabdázója lett az elmúlt év férfi, illetve női játékosa az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) internetes szavazása alapján. Az előző idényben a 33 éves szerb irányító, Nenadic bajnok lett a veszprémiekkel és döntős volt a Bajnokok Ligájában. A brazil-magyar kettős állampolgárságú átlövő, a szintén 33 éves Amorim a győriekkel a bajnokságban, a Magyar Kupában és a BL-ben is a legjobbnak bizonyult. (MTI)

Torna: Az ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, a Nemzet Sportolója, Magyarország legtöbb olimpiai éremmel rendelkező női sportolója, minden idők legeredményesebb magyar tornásznője, Keleti Ágnes, budapesti otthonában ünnepelte 99. születésnapját.