• 2024 04 19

Hazai pályán is kikapott Szlovákiától a magyar válogatott

Magyar főlény, szlovák gólok

Összességében hat pontot vett el a szlovák válogatott a mieinktől, miután nagyszombati győzelme után Budapestről is mindhárom pontot hazavitte.

Hatalmas készülődés és ugyanakkora várakozás előzte meg az "év mérkőzését". Mindenkit fűtött a visszavágás vágya a szlovákiai vereség után, a pályán és a nézőtéren egyaránt. Ennek szellemében kezdték a mieink a mérkőzést. Nem voltak ugyan fergeteges rohamok a magyarok részéről, de nyomás alatt tartották a vendégvédelmet. Főleg Dzsudzsák és Sallai volt aktív a két szélen. Utóbbi Szoboszlaival remekül megértették egymást a bal oldalon, kreativitást vittek a magyar válogatott játékába. A tizenhatosig jól működött a támadásépítés, de az utolső passzokat rendre pontatlanság jellemezte. A félidő közepén Lovrencsics sérült bele egy távoli lövésbe, kényszerűségből Bese váltotta a Fradi játékosát. A szlovákok ritkán jutottak el a hazai kapuig, így Gulácsinak sok dolga nem akadt, mígnem, egy leshelyzetet követően a vendégek a hálóba találtak Mak révén a 40. percben, így szlovák vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok

A második félidőben aztán elszántan jöttek ki a hazai játékosok, aminek hamar meglett az eredménye. Szoboszlai gyönyörű szabadrúgásgóljával öt perc elteltével kiegyenlített a magyar válogtott. Sőt a következő percek rohamai azt sejtették, hogy hamarosan meg is tudja fordítani az eredményt a felpörgött házigazda. Amikor, megint a semmiből, Szlovákia szerzett gólt. Bozeniknek gurították be a labdát a tizenhatos vonalának közepére, aki Baráth mellett átvette azt, majd laposan helyezve kilőtte a bal alsó sarkot. Hidegzuhany. Hiába kezdte megint jól a félidőt a magyar csapat, egy pillanatnyi megingás elég volt, hogy hátrányba kerüljön. A továbbiakban mindent megtettek a magyar játékosok az egyenlítésért, percekre be is szorították ellenfelüket, de ez a fölény meddőnek bizonyult. A vendégek rutinosan tartották az eredményt, és bár minimum döntetlent megrdemelt volna a házigazda, a vendégek mégis mindhárom pontot elvitték Budapestről. Maygarország, vereségével, a csoport harmadik helyéről várhatja a folytatást. Az azeriek elleni kötelező hazai győzelem mellet most már bravúr is kell, mégpedig Zágrábban vagy Cardiffban. Egyik sem egyszerű feladat. 

 

Labdarúgó Eb-selejtező, E csoport, 6. játéknap:
Magyarország-Szlovákia 2-1 (0-1)

Groupama Aréna, 22 ezer néző, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
gólszerzők: Szoboszlai (50.), illetve Mak (40.), Bozenik (56.)
piros lap: Baráth (a mérkőzés után)
sárga lap: Szoboszlai (6.), Dzsudzsák (19.), Szalai (53.), Baráth (54.), Nagy Á. (59.), Pátkai (69.), illetve Satka (12.), Vavro (41.)

Magyarország: Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő (Bese Barnabás, 30.), Willi Orbán, Baráth Botond, Kádár Tamás - Kleinheisler László (Holender Filip, 85.), Nagy Ádám (Pátkai Máté, 65.) - Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland - Szalai Ádám

Szlovákia: Martin Dubravka - Lubomir Satka, Denis Vavro, Milan Skriniar, David Hancko - Juraj Kucka (Jan Gregus, 86.), Stanislav Lobotka, Marek Hamsik - Albert Rusnak, Robert Bozenik (Michal Duris, 77.), Robert Mak (Lukas Haraslin, 86.)

A csoport másik mérkőzésén Azerbajdzsán - Horvátország 1-1, így a mai eredmények alapján Horvátország és Szlovákia is megelőzi a mieinket a tabellán. Legközelebb Zágrábba utazik a magyar válogatott, október 10-én.