• 2023 02 08

Két magyar arany a szombathelyi Torna vk zárónapján!

Makra Noémi gerendán, míg Vecsernyés Dávid nyújtón diadalmaskodott

Fantasztikusan szerepeltek a magyar tornászok a Hun Challenge World Cup zárónapján, ahol két aranyérmet szereztek.

Makra Noémi szenzációs gerendagyakorlatot mutatott be, Vecsernyés Dávid pedig nyújtón remekelt, ezzel mindketten megnyerték döntőjüket a szombathelyi Világkupán. Schermann Bianka talajon hatodik lett.
A hölgyeknél Makra Noémi a pénteki selejtezőből elsőként jutott a gerenda fináléjába, ahol harmadikként szólították. A tornásznő hibátlan gyakorlatára 13.200 pontot kapott, ami csaknem nyolc tizeddel volt jobb, mint a második helyezetté. Így a magyar válogatott öt év után ismét aranyérmes lett ezen a szeren, Világkupa-versenyen. Makra Noémi, Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes-államtitkártól vehette át a győztesnek járó medáliát. A talaj döntőjébe Makra mellett Schermann Bianka is bejutott. Az élete első Világkupáján szereplő versenyző 12.666 pontot kapott, így a felemáskorláthoz hasonlóan talajon is a hatodik, pontszerző helyen végzett. Makra Noémi ugyanitt 12.100 ponttal hetedik lett.
A férfiaknál Vecsernyés Dávid a selejtezőben bemutatott gyakorlatával ötödikként jutott be a nyújtó döntőjébe, ahol elsőként lépett a szerhez. Az Eb-bronzérmes tornász a fináléban több, mint két tizedet javított pénteki eredményéhez képest, teljesítményét 13.966 ponttal értékelte a zsűri. Ezután ennél magasabbat senki sem tudott elérni, így Makra Noémi gerenda-aranyérme mellett Vecsernyés Dávid nyújtón diadalmaskodott a szombathelyi Hun Challenge World Cup – Torna Világkupán.