• 2024 04 20

Szűcs Valdó 5 ezredre a döntőtől, Szilágyi Réka kiesett Dohában

Krizsán Xénia sérülés miatt nem indult hétpróbában

A dohai Atlétikai világbajnokság második versenynapján a magyar versenyzőket a balszerencse kísérte.

Két magyar atlétáért szoríthattunk hétfőn a dohai világbajnokság délutáni programjában. Először Szilágyi Réka volt érdekelt a női gerelyhajítás selejtezőjében. Háromszoros országos bajnokunk 56.26-tal a 12. helyen zárt csoportjában, összesítésben pedig a 25. lett. Őt az idei fedettpályás és szabadtéri magyar bajnok, a 110 gátas Szűcs Valdó követte. Európa-bajnoki elődöntősünk futamában ötödik lett, az ideje 13.60 (+0.5) - egyetlen helyezés választotta el csupán az előfutamokból való továbbjutástól, az elődöntőbe - legjobb 24 - kerüléstől, ha pedig az idejét nézzük, kevesebb, mint egy századmásodperc: egészen pontosan öt ezred.

Krizsán Xénia visszlépett a hétpróba versenyeitől. Az MTK Budapest tokiói olimpiai kvótával rendelkező, országos csúcstartó többpróbázójának a rendkívül hosszú, megterhelő szezon végére kiújult korábbi combhajlító sérülése.
A sportoló, az orvosi, a szakmai stáb, illetve a szövetség vezetése úgy döntött, hogy nem kockáztatja meg, hogy – több a világbajnokságon indult atlétához hasonlóan – rásérüljön, és ezzel veszélybe sodorja az olimpiai szezonra való felkészülés megkezdését.