• 2024 04 19

Kikapott a magyar férfi együttes az Asztalitenisz csapat Eb első csoportmeccsén

Majoros Bence tudott csak mérkőzést nyerni

A románok elleni csoportmérkőzéssel kezdte meg szereplését a férfi asztalitenisz válogatott a nantes-z csapat Európa-bajnokságon.

A magyar csapat a Lakatos Tamás, Majoros Bence, Szudi Ádám összeállításban állt ki a mérkőzésre. Az első meccset Lakatos vívta és játszmagyőzelem nélkül végzett a nála száz világranglista hellyel előrébb rangsorolt Pleteával szemben. Majoros bravúrjával folytatódott a párharc, aki 2-0-ás vezetésről végül döntő játszmában verte az ellenfél legjobbját, Ionescut. Szudi nem tudott előnyt kovácsolni a lélektani fölényből, 2-1-es vezetésről vesztett a nála gyengébb Sipos ellen. Sőt, mivel a Lakatost legyőző Platea visszavágott Ionescu vereségéért Majorosnak a negyedik párban, eldőlt a párharc is. Románia 3-1-re győzőtt.

A csoport harmadik tagja a második helyen kiemelt Svédország, a skandinávokkal szerdán csapnak össze a magyarok.

Asztalitenisz csapat Európa-bajnokság, Nantes, férfiak, 1. forduló, B csoport:

Románia-Magyarország 3-1

Cristian Pletea - Lakatos Tamás 3-0 (9, 7, 9)
Ovidiu Ionescu - Majoros Bence 2-3 (-10, -9, 5, 7, -9)
Rares Sipos - Szudi Ádám 3-2 (6, -10, -4, 7, 7)
Cristian Pletea - Majoros Bence 3-1 (8, -11, 9, 5)

Mindkét nemnél 24 együttes vesz részt a franciaországi kontinensviadalon, a nyolc-nyolc csoportból csak a csoportelsők jutnak tovább, a többiek számára befejeződik a torna.
A magyar női csapat szerdán kezdi meg szereplését, első ellenfele a belga együttes lesz.
A torna első három napján zajlik a csoportkör, pénteken rendezik a negyeddöntőket, szombaton az elődöntőket, a finálékra pedig vasárnap kerül sor.