• 2024 04 18

Két kiesés, egy helyezés a szombati mérleg a dohai Atlétikai vb-n

Megint a körülmények játszották a főszerepet

A második versenynapon három atlétánk volt érdekelt a rendhagyó időpontban és körülmények között zajló qatar-i Atlétikai világbajnokságon.

Elsőként a férfi diszkoszvetés "A" jelű selejtező-csoportjában lépett pályára a Kalifa Stadionban az FTC-s Huszák János. A tavalyi Dobó Európa Kupa bronzérmese elsőre 58.17 métert, másodjára 54.67-et, harmadjára pedig 60.45-öt dobott - ezzel két vetélytársat előzött meg csoportjában és búcsúzott a világbajnokságtól. A 65.50-es selejtezőszintet senki sem dobta meg.

A fétfi 50 km gyaloglás döntőjében két versenyzőnkért szoríthattunk. Vecsernyás Bence a 26. helyen ért célba, 4:45:04 órás idővel. Célbaérés - ezen az estén óriási tettnek bizonyult, hiszen a 46 induló közül, 18 versenyzőnek nem sikerült ugyanez, olyan sztároknak sem, mint Yohann Diniz vagy Matej Tóth, és sajnos világbajnoki 5. helyezettünknek, Helebrandt Máténak sem, aki 35 km-nél, a 23. helyen állva kényszerült kiállni. Igazi túlélőtúra a verseny a forró dohai éjszakában, hisz még a győztesnek sem sikerült 4 órán belül letudnia a leghosszabb versenyszám távját.