• 2024 03 28

OTP Banl Liga 7. forduló - A Honvéd győzött Mezőkövesden, az Újpest Fehérváron

A Debrecen harmadik vereségét szenvedte el zsinórban

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában a Mezőkövesd eddigi remek mérlegén ismételten hazai pályán rontott, ahol az egyre inkább magára találó Budapest Honvéd tudott győzni ezúttal

A Puskás Akadémia Gyurcsó Ádám duplájával 2-1-re legyőzte a házigazda Debreceni VSC-t.

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-2)
Nagyerdei Stadion, 3250 néző, v: Bognár     

gólszerzők: Szécsi (83.), illetve Gyurcsó (10., 43.)     

sárga lap: Ferenczi (6.), Tőzsér (31.), Kinyik (32.), Haris (40.), Varga K. (72.), illetve Urblík (41.), Nagy Zs. (51.), Vanecek (86.)

DVSC: Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér (Trujic, 63.) - Csősz (Garba, 46.), Varga K., Haris, Szécsi - Adeniji (Bényei, 93.)

Puskás Akadémia FC: Hegedüs - Szolnoki, Meissner, Hadzsijev, Nagy Zs. - Urblík, Van Nieff - Gyurcsó (Spandler, 88.), Knezevic (Vlasko, 86.), Sós (Kiss T., 70.) - Vanecek

    A vendégek már a találkozó első percében megszerezhették volna a vezetést, Vanecek előtt adódott óriási lehetőség, de ekkor Pávkovics a gólvonalról még menteni tudott. A tetszetősen játszó felcsútiak aztán egy szép kontratámadás végén a tizedik percben előnyhöz jutottak, és a folytatásban is aktívabbak voltak. A félidő végén a debreceni Haris "gólpasszt" adott Gyurcsónak, aki élt is a lehetőséggel, és megszerezte második találatát is.
    A második játékrészben a vendégek elsősorban az eredmény tartására törekedtek, a hazaiak pedig csak ritkán tudták átjátszani a rivális védelmét. A mérkőzés hajrájában ugyan "szinte a semmiből" szépített a Loki, újabb gólt azonban már nem tudott szerezni.


Az újonc Zalaegerszeg házigazdaként 3-1-re legyőzte a Paks csapatát. A tolnaiak még soha nem győztek bajnoki meccsen a zalaiak otthonában. A ZTE ezt megelőzően legutóbb 2011 májusában nyert hazai pályán élvonalbeli bajnokit.

ZTE FC-Paksi FC 3-1 (2-1)

Zalaegerszeg, 2945 néző, v.: Erdős
    gólszerzők: Radó (26.), Stieber (36.), Mitrovic (70.), illetve Böde (10.)
    kiállítva: Böde (74.)
    sárga lap: Demjén (79.), illetve Osváth (35.), Windecker (57.), Papp K. (92.)

Zalaegerszeg: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Tamás K. - Kocsis G., Mitrovic (Hudák, 89.) - Bedi, Stieber, Radó (Babati, 81.) - Ikoba (Bobál G., 62.)

Paks: Holczer - Szabó J., Zachán, Fejes A., Osváth - Balogh B. (Remili, 71.), Papp K. - Windecker, Hahn, Könyves (Fejős, 71.) - Böde

    Nem sokáig ismerkedtek, tapogatóztak a pályán a csapatok, hiszen Böde Dániel már a tizedik percben vezetést szerzett a vendégeknek. A korábbi válogatott középcsatár első gólját szerezte, amióta ismét a paksiakat erősíti. A tolnaiak színeiben legutóbb 2012 májusában volt eredményes.
    A hazaiak sokat tettek az egyenlítésért, ami Radó András jóvoltából a 26. percben sikerült is, majd Stieber Zoltán első NB I-es góljával a zalaiak vezettek a kiegyenlített első félidő után.
    Könyves Norbert a hatvanadik percben óriási helyzetet hagyott ki, a másik oldalon Nikola Mitrovic tíz perccel később nem hibázott, és eldöntötte a meccset a hazaiak javára. A paksiak ráadásul csakhamar megfogyatkoztak, mert a Kocsis Gergő elleni szabálytalanság miatt Böde Dánielt azonnali piros lappal kiállították.
    A ZTE sokkal többet tett a győzelemért, főleg a második félidőben, így teljesen megérdemelten jutott a három ponthoz.


Az újonc Kaposvár 2-0-ra legyőzte a vendég Diósgyőrt, ezzel szezonbeli első hazai sikerét aratta. A Somogy megyei együttes ezt megelőzően legutóbb csaknem hét éve, 2012 októberében, Miskolcon nyert a DVTK ellen. A borsodi csapat ebben az idényben már a harmadik idegenbeli bajnoki találkozóját bukta el, és ezzel a vereséggel lecsúszott a sereghajtó pozícióba.

Kaposvár-Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Kaposvár, v: Berke
    gólszerző: Nagy T. (20.), Szakály A. (54.)
    sárga lap: Hegedűs (48.), Vachtler (60.), illetve Karan (16.), Polgár (69.), Ivanovski (74.), Tamás (84.)

Kaposvár: Pogacsics (Slakta, a szünetben) - Vachtler, Hegedűs, Nagy T., Fodor - Nagy R., Szakály A., Nagy J. (Nagy K., a szünetben), Csiki (Balázs Zs., 83.) - Beliczky, Ádám

DVTK: Danilovic - Polgár (Tabakovic, 72.), Brkovic, Karan, Tamás - Márkvárt, Iszlai - Prosser, Hasani (Korbély, 55.), Rui Pedro - Ivanovski

    A Kaposvár már az első félidőben is kézben tartotta a mérkőzést, ehhez azonban szükség volt a viszonylag hamar megszerzett vezető gólra is, amely egy szép fejes nyomán született.
    A Diósgyőr sem az első 45 percben, sem a fordulás után nem találta az ellenszert a hazaiak játékára, ráadásul a Kaposvár egy némiképp szerencsés, de megérdemelt góllal megduplázta előnyét. Ezután viszonylag eseménytelenül pergett le a találkozóból hátralévő idő, amelynek során a DVTK semmilyen veszélyt nem jelentett a hazai kapura, és pont nélkül távozott a somogyiaktól.


A hetedik forduló előtt utolsó előtti Budapest Honvéd 2-1-re győzött a második helyen álló Mezőkövesd vendégeként. A fővárosi együttes a második sikerét aratta a szezonban és a tizedik helyre lépett fel, míg a mezőkövesdiek idénybeli második vereségük ellenére maradtak a második pozícióban.
    
Mezőkövesd Zsóry-Budapest Honvéd 1-2 (0-1)

Mezőkövesd, 2456 néző, v.: Bogár
    gólszerzők: Sajbán (79.), illetve Banó-Szabó (34.), Ben-Hatira (48.)
    sárga lap: Vajda (18.), Neszterov (55.), Katanec (78.), Vadnai (91.), illetve Lovric (69.), Ben-Hatira (91.), Tujvel (94.)

Mezőkövesd: Szappanos - Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai - Berecz, Bertus (Pekár 74.) - Vajda (Sajbán 60.), Cseri, Nagy D. (Molnár G. 51.) - Zivzivadze

Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma, Nagy G., Banó-Szabó (Kesztyűs 61.), Vadócz, Aliji - Ben-Hatira (Lanzafame 91.), Moutari (Cipf 81.)

    Az első fél órában többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, a nézőknek kevés izgalomban volt részük, majd a félidő hajrájára kanyarodva a vendégek szereztek vezetést egy megpattanó lövéssel. A szünetig a Honvéd maradt lendületben, több helyzetet is kidolgozott, ám nem talált újra kapuba.
    Ami nem sikerült a félidő előtt, szinte rögtön összejött a budapesti együttesnek a fordulást követően, egy szép támadás végén ugyanis Ben-Hatira növelte kettőre csapata előnyét.
    A folytatásban magabiztosan futballoztak a vendégek, a Mezőkövesd meddő mezőnyfölényben volt ugyan, de nem jutott el helyzetekig. A hajrá mégis izgalmasan alakult, mivel a hazaiak közel negyedórával a vége előtt egy gólra felzárkóztak, újabb gólt azonban már nem tudtak szerezni, így sorozatban második hazai bajnokijukat veszítették el.


A vendég Újpest 2-0 arányban nyert a listavezető MOL Fehérvár FC otthonában. A lila-fehérek tizenkét év után tudtak győzni Székesfehérváron.

MOL Fehérvár FC - Újpest FC 0-2 (0-0)

Székesfehérvár, 5267 néző, v.: Pintér Cs.
    gólszerzők: Onovo (81.), Feczesin (92.)
    sárga lap: Huszti (63.), Pátkai (66.), Stopira (89.), illetve Sankovic (48.), Ristevski (63.)

Fehérvár: Kovácsik - Nego, Juhász R., Musliu, Stopira - Kovács I. (Hadzic 84.), Nikolov, Huszti (Pantic 70.), Petrjak - Hodzic, Futács (Pátkai 57.)

Újpest: Banai - Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic - Sankovic - Simon K., Nwobodo (Szakály P. 92.), Onovo, Pauljevic (Zsótér 77.) - Feczesin

    Az Újpest kezdte jobban a mérkőzést, Simon Krisztián korai ziccere is ezt jelezte. A második negyedórában fölénybe kerültek a hazaiak, legnagyobb lehetőségük Futács Márkó lövése volt, amely a felső lécen csattant. Ezt követően ismét a vendégek vették át az irányítást, komolyabb helyzetük azonban nem akadt.
    Fordulást követően aktívabbá vált a Fehérvár, de kevés veszélyt jelentett a vendégkapura. Az Újpest a hajrához közeledve megszerezte a vezetést Vincent Onowv révén. A hazai gárda az egyenlítésért küzdött, ám egy gyors támadás végén Feczesin Róbert megduplázta az újpestiek előnyét, egyben beállította a végeredményt.
    A fővárosiak sikere azt jelenti, hogy a bajnok Ferencváros vesztett pontok tekintetében utolérte a fehérváriakat.