• 2024 04 26

Gyurátz és Wagner-Gyürkés is kiesett az Atlétikai vb-n

Nem sikerült a bemutatkozás a világbajnokságon

Katar fővárosában Dohában a mai napon elkezdődött a 17. IAAF Szabadtéri Felnőtt Atlétikai Világbajnokság, amely már a rajt előtt bevonult a történelemkönyvekbe, hiszen a sportág történetében először rendezik ősszel a versenyeket, sosem kezdődött még atlétikai vb ilyen későn. A Kalifa Stadionban az első napon két magyar atlétáért szoríthattunk.

Elsőként legjobb női kalapácsvetőnk, Gyurátz Réka lépett dobókörbe a szám "B" jelű selejtező-csoportjában. A Szombathelyi Dobó SE Európa-bajnoki kilencedik versenyzője 67.41 m-rel zárt, a 30 induló közül összesítésben a 23. legjobb eredmény lett az övé, a 23 éves dobó a 17. legjobb európaiként végzett a világbajnokságon.

Őt a 2000 m akadály újdonsült országos rekordere, a 3000 m akadály előfutamaiban érdekelt Wagner-Gyürkés Viktória követte. Az Ikarus BSE atlétája a második futam elején egy kis "balesetbe" keveredett, amely kizökkentette a ritmusából. Csúcstartónk 9:52.11-gyel 11. lett futamában, összesítésben a 37. pozícióban fejezte be a vb-t.

A világbajnokság szombaton folytatódik számunkra, pályára lép a férfi 50 km gyaloglás döntőjében Helebrandt Máté és Venyercsán Bence, emellett Huszák János is bemutatkozik a diszkoszvetés selejtezőjében.