• 2024 04 19

Győzelem Litvánia ellen

Sikeresen kezdte a női kézilabda-válogatott az Eb-selejtezőket

Biztos sikerrel kezdte a női kézilabda-válogatott a kontinenstorna selejtezőit.

A világbajnokságra készülő női kézilabda válogatott az összképet tekintve játszott egy komolyabb edzőmeccset Litvánia ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat első találkozóján. A sikert kezdetben nem adták könnyen, hiszen az első félidőben a vendégek egyáltalán nem akarta leszakadni. Többször is vezettek, igaz csak egy góllal, és 9-9-ig fej-fej mellett haladt a két válogatott. Az első játékrész utolsó 10 percében viszont már meggyőző játékot mutatott a piros mezes magyar gárda, így 16-12 állt az eredményjelzőn, amikor a csapatok pihenőre vonultak. A második felvonásban aztán tempót váltott a hazai csapat, amelyet  nem tudtak tartani a vendégek. Percek alatt megnyugtató lett a különbség, a gyorsabb tempó és a feljavuló kapusteljesítmény miatt.  A végén 14 gólos sikert aratott a Rasmussen legénység, amely 33-19-re nyert. Igaz a játékban még sok volt a hiányosság, amelyet a világbajnokságig azért még bőven lehet javítani. Rögtön az olaszok ellen az EB-selejtező második meccsén idegenben.

 

Női Eb-selejtező, 2. csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-LITVÁNIA 33-19 (16-12)
MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Faluvégi 1, Háfra 2, Hámori, Kiss, Klivinyi, Klujber 9 (3), Kovacsics, Lukács 3, Márton 5, Schatzl 4, Szabó 5 (3), Tomori 1, Tóth 2 (1), Tóvizi 1. Edző: Kim Rasmussen.
LITVÁNIA: Sliupaite, Vareikiene (kapusok), Aglinskaite, Burkaite, Ilciukaite, Ivanauskaite 5, Kavaliauskaite 9 (5), Kniubaite 1, Lubyte 1, Repeckaite 2, Rinkeviciute, Sadauskaite, Sidlauskyte, Sparnauskaite, Spone, Vaitkute 1, . Edző: Kaladinskas Karolis.
Kiállítások: 12, ill. 10.
Hétméteresek: 7/7, ill. 7/5.