• 2024 04 26

Kikapott a Szeged Párizsban

Végig vezetve győzött a PSG

A Szeged 30-25-re kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában

Paris Saint-Germain (francia) – MOL-PICK SZEGED 30–25 (16–14)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló. Párizs, Stade Pierre de Coubertin, 2 ezer néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (macedónok).
PSG: Gérard – Kounkoud 2, Rémili 5/1, Sagosen 4, L. Karabatic 2, N. Karabatic 8, Nahi 4/1. Csere: Corrales (kapus), H. Toft, E. du Rietz 1, Syprzak 3, V. Morros, Abalo 1. Vezetőedző: Raúl González.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 4/2, Maqueda 5, Gaber 1, Bánhidi 3, Källman 1, Bombac 2. Csere: Alilovic (kapus), Bodó 6, Canellas 1, Kaspárek, Stepancic 1, Henigman, Zsitnyikov 1, Sostaric. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 4/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Bekezdett a hazai csapat és gyorsan háromgólos vezetést szerzett. Aprólékos munkával visszakapaszkodtak a Tisza-partiak és 9-8-ra fordítottak. A vezetés azonban nem tartott sokáig, fokozatosan kerekedett felül ellenfelén a PSG és a szünetig kétgólos előnyt kovácsolt a félidő közepi egygólos hátrányából. A második félidőt a magyar csapat kezdte jobban és ismét utólérte ellenfelét, de a vezetést nem tudta átvenni a sorozatban eladott labddák miatt. Ellenben a hazaiak támadásaikat rendre góllal fejezték be így távolodtak a Szegedtől, amely hiba próbálta időkérésekkel rendezni sorait, már nem tudta tartania lépést a párizsiakkal.