• 2024 04 20

Pigniczki döntős helyen összetettben két nap után az RG-vb-n

Fantasztikus karikagyakorlatának köszönhetően áll előkelő helyen a magyar hölgy

Pigniczki Fanni elképesztő karikagyakorlatot mutatott be a ritmikus gimnasztikázók bakui világbajnokságán, ennek köszönhetően két nap után az egyéni összetett legjobb huszonnégy versenyzője között szerepel.

A labda és karika selejtezőinek második napjával folytatódott a ritmikus gimnasztikázók számára a bakui olimpiai kvalifikációs világbajnokság. A mieink számára a karika következett. Csakúgy, mint a hétfői versenynapon, ez is Pigniczki Fanni számára sikerült jobban. Az MTK Budapest sportolója 19.950 pontot kapott gyakorlatára, amellyel 23. lett ezzel a szerrel. Juhász Anna 16.700 ponttal az 59. helyet szerezte meg. A kvalifikációk második napjával befejeződött a labda gyakorlatok bemutatása is - amelyet a magyarok már hétfőn teljesítettek – ott összesítésben Pigniczki 30.,  Juhász 58. pozícióban végzett.
Az egyéni összetett versenyben – amely az olimpiai kvóta szempontjából kiemelten fontos, hiszen a legjobb huszonnégy kerülhet be a pénteki fináléba, és a döntő első 16 helyezettje jut ki Tokióba – Pigniczki Fanni jelenleg a 23.(38.450 pont), Juhász ugyanitt 53.(33.150). A csapatversenyben Magyarország 71.600 ponttal a 20. helyen áll. 

Részletes program, olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világbajnokság, Baku:
Szeptember 18., szerda: egyéni selejtező 3. nap (szalag, buzogány).
Szeptember 19., csütörtök: egyéni selejtező 4. nap (szalag, buzogány).
Szeptember 20., péntek: egyéni-összetett döntő.
Szeptember 21., szombat: együttes kéziszer csapat selejtező (5 labda; 3 karika+2 pár buzogány).
Szeptember 22., vasárnap: együttes kéziszer csapat döntők (5 labda; 3 karika+2 pár buzogány).